49 χρόνια πρίν… 31-VII-1966

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΓΛΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4-2: Λονδίνον, 30.- Η Αγγλία ενίκησε σήμερον την Δυτικήν Γερμανίαν, μετά δραματικόν αγώνα και ημίωρον παράτασιν, με 4-2 και κατέκτησε θριαμβευτικώς το 8ον παγκόσμιον κύπελλον. Ο κανονικός αγών είχε λήξει με 2-2 (1-1). Η Αγγλία προηγείτο με 2-1, ενώ έμεναν μερικά δευτερόλεπτα. Με ένα φάουλ, όμως, ο Βέμπερ κατώρθωσε να ισοφαρίση και κατόπιν αυτού εδόθη παράτασις 30 λεπτών, κατά την οποίαν οι Αγγλοι εσημείωσαν ακόμη δύο γκόλ. Ο αγών διεξήχθη εις το στάδιον Ουέμπλεϋ ενώπιον 97.000 θεατών, εκ των οποίων οι Γερμανοί ήσαν 10.000. Διαιτητής ήτο ο Ελβετός κ. Ντινστ.

ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ: Ο τέως υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πέτρος Γαρουφαλιάς, εις άρθρον του δημοσιευόμενον εις την εφημερίδα της Αρτης «Αγροτικός Αγών», εκθέτων τας απόψεις του εν σχέσει με την καταβαλλομένην προσπάθειαν διαβρώσεως του κράτους υπό των κομμουνιστών, υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος είναι διάφοροι φοιτητικαί οργανώσεις της Ελλάδος, αι οποίαι επιδιώκουν σήμερον δι’ άλλων μέσων να επιτύχουν εκείνο που δεν επέτυχαν την 15ην Ιουλίου 1965. Ακόμη και εις τον στρατόν γίνεται μια μυστική, αθόρυβος και συστηματική προσπάθεια διά την διάβρωσιν των υπαξιωματικών από την οργάνωσιν των υπηρετούντων «Λαμπράκηδων», το ποσοστόν των οποίων υπολογίζεται  ότι ανέρχεται εις 17 επί τοις εκατόν του όλου αριθμού. […] Εις τους εν Γερμανία Ελληνας εργάτας η επιτυχία της κομμουνιστικής προπαγάνδας έχει σημειώσει επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα. Εκείνο όμως το οποίον είναι αφάνταστον είναι η κομμουνιστική διείσδυσις εις την μεσαίαν τάξιν.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΟΤ: Εβδομήκοντα τέσσαρες παραστάσεις όπερας, θεάτρου, χορού και συναυλίαι δίδονται από αύριον Δευτέραν 1ην Αυγούστου μέχρι και της προσεχούς Κυριακής 7ης Αυγούστου, από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα ανά την χώραν, εν τω πλαισίω των θερινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του ΕΟΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή