Επιλογές της εβδομάδας

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΟΣ

Ενα νέο διεθνές φεστιβάλ γεννιέται

Ενας νέος θεσμός, ένα νέο θέατρο. Διπλή θα είναι η γιορτή απόψε στο άνοιγμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου που διευθύνει ο Παντελής Βούλγαρης. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που θα διαρκέσουν έως τα τέλη του μήνα, θα πραγματοποιηθούν στο νέο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας που σχεδίασε ο Αλκιβιάδης Τάττου. «Φιλοδοξία του νέου θεσμού», όπως υπογραμμίζει ο Παντελής Βούλγαρης, «είναι να φιλοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδριώτες, και όχι μόνο, να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, δοκιμασμένους στην τέχνη αλλά και νεότερους».

Η πρεμιέρα θα γίνει απόψε με συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα και Γιάννη Μηλιώκα. Στις 4 του μήνα μια δυναμική jazz session από την Trilogia Jazz των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιώργου Κοντραφούρη και Γιώργου Σαμαρά, οι οποίοι, εκτός από δικές τους συνθέσεις, θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων δημιουργών της τζαζ.

Στις 12 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρβούνη κ.ά. Στις 17/8 τη σκυτάλη παίρνουν οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Αρη Σερβετάλη κ.ά. Η διαρκώς ανερχόμενη Κατερίνα Πολέμη θα δώσει συναυλία στις 20 του μήνα, ενώ στις 22/8 θα παρουσιαστεί η διαδραστική παράσταση «Η γοητεία του θορύβου» του Γεράσιμου Τσαγκαράκη.

​​

Ωρα έναρξης των παραστάσεων στις 9 μ.μ. Χώρα, Ανδρος

ΥΔΡΑ, ΠΟΡΟΣ, ΣΠΕΤΣΕΣ, ΓΑΛΑΤΑΣ

Κλασική μουσική στον Αργοσαρωνικό

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μια θαυμαστή και ευγενής κίνηση, που φέρνει στα όμορφα νησιά εκλεκτούς σολίστ κλασικής μουσικής δίνοντας την ευκαιρία για μοναδικές καλοκαιρινές συναυλίες. Το 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού άρχισε από χθες στην Υδρα και εκτυλίσσεται έως τις 7 Αυγούστου με στάσεις στον Πόρο, στις Σπέτσες, στον Γαλατά και πάλι στην Υδρα. Είναι μια διοργάνωση του μουσικού συνόλoυ Leondari Ensemble με τις χορηγίες των πρεσβειών της Γερμανίας και του Καναδά, την υποστήριξη της Raycap και υπό την αιγίδα των δήμων. Ολα ξεκίνησαν το 2011 από δύο φίλους και άξιους σολίστες, τον Ελληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό σολίστ της βιόλας Francis Kefford, με το όραμα ενός φεστιβάλ ξεχωριστού χαρακτήρα. Κάθε χρόνο προσκαλούνται εκλεκτοί σολίστ από διάφορες χώρες.

​​Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.saronicfestival.com

ΘΗΣΕΙΟ

Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Εγκαίνια σήμερα για τη νέα έκθεση στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών στην Αποστόλου Παύλου «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» (από το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά). Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου παρουσιάζονται λειτουργικά ομοιώματα μερικών από τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «ρομπότ υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον κινηματογράφο του Ηρωνος, τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων κ.ά. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία, τα οποία δημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής και αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

​​Απ. Παύλου 37, Θησείο.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 10/1/16.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

«Αχαρνής»

Στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας παρουσιάζονται τη Δευτέρα (3/8) οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αρη Σερβετάλη, Φάνη Μουρατίδη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Σαλαμίνα

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

«Κοντσέρτο για δύο»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ερμηνεύει ορισμένα από τα αγαπημένα του τραγούδια, καθώς και άλλων δημιουργών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, την Παρασκευή (7/8) μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του Παναγιώτη Μάργαρη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory).

​​Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, τηλ. 22860-85.141.

ΤΗΝΟΣ

Αλμπέρ Καμύ

Εκδήλωση στην Τήνο την Παρασκευή (7/8) με τίτλο «Αλμπέρ Καμύ: Για το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού»με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τη «Συνάντηση της Αθήνας», όπου ο Καμύ συνομίλησε με Ελληνες διανοούμενους για το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

​​7.30 μ.μ. Προσκύνημα Ιεράς Καρδίας,

Εξωμβούργο

«ΖΕΦΥΡΟΣ»

«Νοσταλγία»

Η εμβληματική ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι επανέρχεται με αποκλειστική προβολή στον θερινό «Ζέφυρο». Η ψυχολογική κατάσταση του ξενιτεμένου σκηνοθέτη αντικατοπτρίζεται έμμεσα στην ψυχή του πρωταγωνιστή της ταινίας.

​​

Τρώων 36, Ανω Πετράλωνα, καθημερινά στις 9 και στις 11.15 μ.μ.

ΣΠΑΡΤΗ

Αντιγόνη

Στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης παρουσιάζεται την Παρασκευή (7/8) η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παραγωγή της 5ης Εποχής Τέχνης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, στο πλαίσιο του 28ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. 5ο χλμ. Σπάρτης-Καλαμάτας, Μαγούλα Λακωνίας.

ΝΑΞΟΣ

Πύργος Μπαζαίου

Στη Νάξο δίνουν συναυλία την ερχόμενη Τετάρτη (5/8) στον Πύργο Μπαζαίου οι Maraveyas Illegal. Ο Κωστής Μαραβέγιας σε ένα μουσικό πάρτι επί σκηνής, με τους Νίκου Αγγλούπα, Αγγελο Αγγελίδη, Αντώνη Ανδρέου κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Πύργος Μπαζαίου,

Νάξος

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

«Νεράιδα»

Εως τις 11 του μήνα συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Νεράιδας» της ομάδας Naan στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Η σκηνοθεσία είναι της Φρόσως Λύτρα. Παίζουν οι Κατερίνα Νικολοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Ρομάνα Λόμπατς, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Κορίνα Θεοδωρίδου και Ελενα Χαραλαμπούδη.

​​Ωρα έναρξης στις 9.15 μ.μ. Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Λίμνη Βουλιαγμένης, πρόσβαση με το λεωφορείο 22

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συναυλία

Στον εκθεσιακό χώρο των Βώρων Ηρακλείου Κρήτης δίνει απόψε συναυλία η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με τους Bogaz Musique (Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, Βαγγέλης Καλαμάρας, Χάρης Κελλάρης, Αριστείδης Χατζησταύρου, Αργύρης Διαμαντής και Απόστολος Τσαρδάκας).

Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Ηράκλειο, Κρήτη,

διοργάνωση της αθλητικής ένωσης «Φαιστός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή