Στις 5/8 ο διαγωνισμός για το πρώην Athens Lycabettus

Στις 5/8 ο διαγωνισμός για το πρώην Athens Lycabettus

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Τετάρτη 5 Αυγούστου ορίσθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η διεξαγωγή δημόσιου ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη μακροχρόνια ενοικίαση του επταώροφου κτιρίου της (πρώην ξενοδοχείο Athens Lycabettus) επί της οδού Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώην Athens Lycabettus έβαλε λουκέτο στα τέλη Ιουνίου, καθώς η εκμισθώτρια και ο μέχρι πρότινος μισθωτής δεν συμφώνησαν στο ύψος του ενοικίου. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά την εξέλιξη αυτή κίνησε άμεσα τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δωδεκαετή ενοικίαση του ξενοδοχείου, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 1.493 τ.μ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα επί της οδού Αγίας Φιλοθέης γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, η αρχική τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για την ανάδειξη πλειοδότη και τον καθορισμό μηνιαίου μισθώματος έχει ορισθεί το ποσό των 12.972 ευρώ μηνιαίως, το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσιο μίσθωμα κατ’ ελάχιστο ίσο με ποσοστό 4,8% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου. Η πρώτη προσφορά επί του ως άνω προτεινόμενου μισθώματος πρέπει να είναι κατά 2% μεγαλύτερη της τιμής εκκίνησης του διαγωνισμού.

Ο υποψήφιος μισθωτής θα δικαιούται να ανακαινίσει και να εκσυγχρονίσει το ξενοδοχείο μετά από προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της εκμισθώτριας, υποβάλλοντας σχετική πρόταση με την αρχική προσφορά, οπότε θα λαμβάνεται υπ’ όψιν για την επιλογή του και σε κάθε περίπτωση αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των προς εκτέλεση εργασιών. Σε περίπτωση επιβολής από το ελληνικό Δημόσιο σε βάρος του εκμισθωτή φόρου υπεραξίας σε σχέση με τις επενδύσεις που αναλαμβάνει την υποχρέωση να πραγματοποιήσει ο μισθωτής, θα υποχρεούται ο τελευταίος να καταβάλει στον εκμισθωτή το 50% του φόρου αυτού.

Οι προσφορές των υποψηφίων πρέπει υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, αξίας 15.000 ευρώ.

Ο μισθωτής υποχρεούται να δηλώσει κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης ότι το εκμισθούμενο ακίνητο δεν θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αντιτιθέμενους στα χρηστά ήθη και στο έργο και στην αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν γένει της Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή