Επενδύσεις σε ξενοδοχεία δημοφιλών προορισμών αναζητεί η κινεζική Fosun

Επενδύσεις σε ξενοδοχεία δημοφιλών προορισμών αναζητεί η κινεζική Fosun

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εμβέλεια της Fosun Ιnternational Limited για ξενοδοχειακές επενδύσεις εντάσσεται η Ελλάδα μετά την απόφαση που έλαβε ο κινεζικός όμιλος να συνεισφέρει σε ένα νέο επενδυτικό Fund έως 700 εκατ. ευρώ για την εξαγορά 30 – 40 ξενοδοχειακών μονάδων στη Μεσόγειο τα προσεχή χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Fosun έχουν ήδη προχωρήσει σε διερευνητικές κινήσεις για την ένταξη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας. Ομως, πέραν αυτού, εμμέσως πλην σαφώς, ο κινεζικός όμιλος έχει ήδη από φέτος συμμετοχή στα τουριστικά πεπραγμένα της Ελλάδας. Και αυτό γιατί η Fosun έχει διεισδύσει επιχειρηματικά σε ισχυρούς ομίλους του ευρωπαϊκού τουρισμού με δραστηριότητα και στη χώρα μας.

Η αναφορά γίνεται για τον όμιλο διακοπών της Club Med, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fosun, και για τον τουριστικό οργανισμό Τhomas Cook, στον οποίο έχει αποκτήσει ποσοστό περίπου 10%. Ο Thomas Cook συνεργάζεται με εκατοντάδες ελληνικά ξενοδοχεία ενώ έχει παρουσία στη χώρα μας και με ξενοδοχειακά της σήματα, όπως η Sentido. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία μέσω της Club Med με το ομώνυμο ξενοδοχείο της αλυσίδας στο Γρεγολίμανο της Εύβοιας.

Πιο κοντά

Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, η νέα ομάδα ξενοδοχείων που θα βρίσκεται υπό τον επενδυτικό έλεγχο της Fosun στη Μεσόγειο θα τεθεί υπό τη διαχείριση του Thomas Cook, ισχυροποιώντας την ξενοδοχειακή θέση του τελευταίου στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, ο κινεζικός όμιλος αποφάσισε να φέρει πιο κοντά την επιχειρηματική λειτουργία του Τhomas Cook και της Club Med. Οι δύο όμιλοι με τη συμβολή της Fosun κατέληξαν σε συμφωνία, ώστε ο Thomas Cook να έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις πωλήσεις της Club Med.

Στο πλαίσιο αυτό ετέθη ως στόχος με ορίζοντα τριετίας να πραγματοποιηθούν, μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου του Thomas Cook, πρόσθετες κρατήσεις για τα Club Med αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της συμφωνίας θα δημιουργηθούν χώροι προώθησης για τα Club Med εντός των καταστημάτων πώλησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών του Thomas Cook. Επίσης, θα γίνει προώθηση μέσω των ιστοσελίδων του Thomas Cook, ενώ αεροπορικές εταιρείες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της Condor, αναμένεται να πυκνώσουν τις πτήσεις τους σε προορισμούς όπου λειτουργούν θέρετρα της Club Med.

Εξάλλου, ο Τhomas Cook σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής προς τη χώρα μας εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη μία ανακοίνωση ειδικά για την Ελλάδα. «Ελλάδα τώρα περισσότερο από ποτέ» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης, η οποία προτρέπει τους Γερμανούς να προχωρήσουν σε κρατήσεις και υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τη φιλοξενία, τα νόστιμα σουβλάκια και το συρτάκι, που μπορούν να απολαύσουν στη χώρα μας. Ειδική μνεία κάνει για τις ελκυστικές οικονομικά κρατήσεις που μπορούν να κάνουν σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Λέσβος.

Ελκυστικές κρατήσεις

Αναλυτικά, για κράτηση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων του Ρεθύμνου στην Κρήτη, το οποίο βρίσκεται υπό την ταυτότητα της Sentido, δημοσιοποιεί προσφορά πακέτου 7 διανυκτερεύσεων με ημιδιατροφή από 599 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το αεροπορικό εισιτήριο ενδεικτικά από και προς το Αμβούργο με πτήση άφιξης στις 28 Αυγούστου.

Επίσης, για ξενοδοχείο 4 αστέρων της Ρόδου, το οποίο βρίσκεται υπό την ταυτότητα της Sunconnect, δημοσιοποιεί προσφορά πακέτου 7 διανυκτερεύσεων με ημιδιατροφή από 574 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το αεροπορικό εισιτήριο, ενδεικτικά από και προς το Ανόβερο με πτήση άφιξης στις 27 Αυγούστου.

Τέλος, για ξενοδοχείο 3 αστέρων της Λέσβου δημοσιοποιεί προσφορά πακέτου 7 διανυκτερεύσεων με πρωινό από 539 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το αεροπορικό εισιτήριο, ενδεικτικά από και προς το Ντίσελντορφ με πτήση άφιξης στις 2 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή