Συμβουλές Βαρουφάκη στους Ισπανούς για να αποφύγουν το ελληνικό παράδειγμα

Συμβουλές Βαρουφάκη στους Ισπανούς για να αποφύγουν το ελληνικό παράδειγμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους Ισπανούς ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού σε συνέντευξή του στην ‘El Pais’ τονίζει πως υπάρχει κίνδυνος να γίνει η χώρα τους «Ελλάδα».

«Ο κίνδυνος να γίνει Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα υλοποιηθεί, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν εδώ», σημειώνει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πάντως πώς η Ισπανία δεν θα πρέπει να έχεις ως παραδείγματα τρίτες χώρες:

«Νομίζω ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανίακαι να κρίνει τι χρειάζεται για την κοινωνία του, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού.

Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να «σπείρεις» το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία υπογράψαμε, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Χέλμου Σμι, οι Καραμανλής και Παπανδρέου αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή