Ζητήματα διαφθοράς και δικαιοσύνης στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια

Ζητήματα διαφθοράς και δικαιοσύνης στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, ζητήματα δικαιοσύνης και φορολογικής διοίκησης και πολιτικής θα βρεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια. Την Τρίτη προγραμματίστηκαν να συζητηθούν το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τα «κόκκινα δάνεια».

Επισημαίνεται ότι οι πρώτες ημέρες των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών γίνονται σε ένα σαφώς βελτιωμένο κλίμα, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά ταυτόχρονα σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς. Το πολύμηνο φλερτ με τη ρήξη, η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, το συντριπτικό πλήγμα στην τραπεζική πίστη, η καταρράκωση της αξιοπιστίας της χώρας οδήγησαν την οικονομία σε ύφεση, εξανέμισαν το πρωτογενές πλεόνασμα, στην ουσία κατέστησαν ακόμη πιο επώδυνη -και γι’ αυτό πιο δύσκολη και αβέβαιη- την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή