Συνεργασία με διακεκριμένους εμπειρογνώμονες για το μνημόνιο

Συνεργασία με διακεκριμένους εμπειρογνώμονες για το μνημόνιο

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση», αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας.

Διευκρινίζουν παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες», αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι  «είναι απολύτως αναληθές ότι το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία. Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή