Εκρηξη σε κατοικία εμπόρου υγρών καυσίμων

Εκρηξη σε κατοικία εμπόρου υγρών καυσίμων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν Τούρκο λαθρέμπορο τσιγάρων φέρεται να καταγγέλλει ως υπαίτιο της επίθεσης εναντίον του έμπορος υγρών καυσίμων, στο σπίτι του οποίου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο φερόμενος ως θύτης είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 11.35 το βράδυ της Δευτέρας εξερράγη δυναμίτιδα στον κήπο σπιτιού στη Βουλιαγμένη, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμούς. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο. Την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο σπίτι ο επιχειρηματίας, έμπορος υγρών καυσίμων, μαζί με την οικογένειά του. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε βαν.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε πέσει και παλιότερα θύμα δολοφονικής επίθεσης. Τον Σεπτέμβριο του 2013, ένας άγνωστος δράστης διέρρηξε το σπίτι, σπάζοντας μια τζαμαρία, και ακολούθως πυροβόλησε τον επιχειρηματία στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κίνητρο εκείνης της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία, καθώς από το σπίτι του επιχειρηματία δεν έλειπε τίποτα. Από εκείνο το συμβάν όμως ο έμπορος έχασε το ένα του μάτι.

Την έρευνα για εκείνο το συμβάν είχε αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να καταλήξει σε άσκηση ποινικής δίωξης. Τώρα τη νέα υπόθεση ερευνά το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Ο έμπορος υγρών καυσίμων φαίνεται πως δήλωσε στην ΕΛΑΣ ότι ευθύνεται για την επίθεση ένας Τούρκος λαθρέμπορος τσιγάρων. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πλέον εξετάζουν την εκδοχή των προσωπικών διαφορών ως το πιο πιθανό κίνητρο για την έκρηξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή