Η Αθήνα δεν επηρέασε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Αθήνα δεν επηρέασε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να μην επηρεάζονται πλέον από τα όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Μεσολάβησαν, άλλωστε, τα καλά αποτέλεσμα από τη Heineken, που ανέφερε κέρδη υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, οπότε η μετοχή της σημείωσε άνοδο 5,6%, αλλά και από ορισμένες τράπεζες, όπως η Commerzbank, που, λόγω και πάλι των καλών αποτελεσμάτων, σημείωσε άνοδο 2,3%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters StarMine, το 55% των εταιρειών του δείκτη STOXX 600 είτε έχει επαληθεύσει τις αισιόδοξες προσδοκίες είτε τις έχει υπερβεί. Οπως, άλλωστε, επισημαίνουν αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Αντρέας Κλένοβ της ACIES Asset Management, «πολλοί επενδυτές δεν δίνουν τόση σημασία στην Ελλάδα, ενώ, με την πολιτική της, η ΕΚΤ έχει βοηθήσει να αμβλυνθεί κάθε αντίκτυπος από το ελληνικό πρόβλημα». Με εξαίρεση την εκτός Ευρωζώνης βρετανική αγορά, όπου ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,11%, οι αγορές της Ευρωζώνης σημείωσαν όλες κέρδη. Ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 1,19%, ενώ με κέρδη 0,75% έκλεισαν ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας και ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή