Στον εισαγγελέα το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου για το Εθνικό

Στον εισαγγελέα το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου για το Εθνικό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια μακροσκελής ανακοίνωση που αφορούσε πολλά θέματα έφτασε χθες το μεσημέρι από το υπουργείο Πολιτισμού, που ανακοίνωνε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωρεί σε σειρά επεμβάσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων οργανισμών του Υπουργείου…».

Από την ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι παρελήφθη το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης στο Εθνικό Θέατρο και ότι διαβιβάζεται στον εισαγγελέα. Παρελήφθη επίσης το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου που είχε παραγγελθεί από το νέο Δ.Σ. για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Παραγγέλθηκε διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος από το νέο Δ.Σ. για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος στο Ελληνικό Φεστιβάλ και ξεκίνησε η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος από το νέο Δ.Σ.

Επίσης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ότι προχωρεί η νομοθετική επεξεργασία σημείων του ιδρυτικού νόμου και του οργανισμού λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, καθώς και η αναμόρφωση του οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία προκήρυξης της θέσης του γενικού διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης.

Το υπουργείο έχει στείλει εγκύκλιο στους εποπτευόμενους φορείς και τους καλεί να τηρούν σχολαστικά τον νόμο περί Διαύγειας και γενικώς να είναι πολύ προσεκτικοί στην τήρηση πρωτοκόλλου στα εξερχόμενα και εισερχόμενα έγγραφα κάθε είδους.

Αργά το απόγευμα έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανακοίνωση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, κ. Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος υπενθυμίζει τα επιχειρήματα που μέχρι σήμερα είχε καταθέσει στη διένεξή του με τον Νίκο Ξυδάκη και καταλήγει δηλώνοντας πως χαίρεται για τη διαβίβαση της υπόθεσης στον εισαγγελέα, «που θα οδηγήσει στο να λάμψει η αλήθεια το συντομότερο δυνατόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή