Εως 31 Αυγούστου τα μέτρα για τους Ελληνες επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Εως 31 Αυγούστου τα μέτρα για τους Ελληνες επενδυτές στο Χρηματιστήριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν τα μέτρα που αφορούν τις συναλλαγές για τους Ελληνες επενδυτές καθώς και η απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εποπτικής αρχής του Χρηματιστηρίου, στόχος είναι εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να επαναλειτουργήσει η αγορά από αρχές Σεπτεμβρίου υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των ετήσιων αξιολογήσεων του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης MSCI, FTSE και STOCKS. ΟΠΩΣ υπογράμμισε ο κ. Μποτόπουλος σε ερώτηση της «Κ» η πολιτική ηγεσία της χώρας ήθελε να ανοίξει νωρίτερα το Χρηματιστήριο, ωστόσο το πρόβλημα των capital controls στις τραπεζικές συναλλαγές δεν επέτρεπε την εκκαθάριση των συναλλαγών και συνεπώς δεν μπορούσε να ανοίξει νωρίτερα από τις πέντε εβδομάδες η ελληνική αγορά μετοχών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε ότι το επόμενο μεγάλο ραντεβού του χρηματιστηρίου και των ελληνικών επιχειρήσεων με τους ξένους επενδυτές είναι το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Στην αγγλική πρωτεύουσα θα βρεθούν οι μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και θα μεταφέρουν το μήνυμα της ομαλότητας στην ελληνική αγορά και της περαιτέρω ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές που έχουν σήμερα οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ειδικό ερωτηματολόγιο με απαντήσεις για τους Ελληνες επενδυτές στα πρότυπα που εκδίδει κάθε Παρασκευή η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να διευκολύνει τους εγχώριους επενδυτές στις συναλλαγές τους με το χρηματιστήριο με τους περιορισμούς που υφίστανται σήμερα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή