Συναντήσεις Τσίπρα με Μεντβέντεφ, Σίσι και Ολάντ στην Αίγυπτο

Συναντήσεις Τσίπρα με Μεντβέντεφ, Σίσι και Ολάντ στην Αίγυπτο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό προφίλ, που θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη σχεδιασμένη κινητικότητα εκτός συνόρων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στην Ισμαηλία της Αιγύπτου για να παραστεί στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη αυτή αποφασίστηκε όταν έγινε γνωστό διά της διπλωματικής οδού ότι στις εκδηλώσεις των εγκαινίων θα παραστούν περισσότεροι από 80 ξένοι ηγέτες από την Ευρώπη, την Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Hδη ο κ. Aλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει τρεις συναντήσεις με ξεχωριστή σημασία η κάθε μία. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φαταχ ελ Σίσι, με τον οποίο θα συζητήσει την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, αλλά και θα επαναβεβαιώσει τη σταθερή υποστήριξη της Αθήνας στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Η δεύτερη συνάντηση θα είναι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συζητήσει κατά κύριο λόγο θέματα σχετικά με την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία και διμερή θέματα. Κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να διαβεβαιώσει τη Μόσχα ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής πολιτικής σχετικά με την υποστήριξη του αγωγού Turkish Stream και την προέκτασή του στην Ελλάδα, και ότι η κυβέρνησή του είναι αξιόπιστος συνομιλητής.

Την ανάγκη να μην αλλάξει η ελληνική θέση στο θέμα αυτό σημείωσε χθες και ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο διάδοχός του Πάνος Σκουρλέτης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή