Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Θα ανοίξει ξανά, για δεύτερη φορά, ο αρχαιολογικός χώρος του μνημείου του Οκταβιανού Αυγούστου στην Αρχαία Νικόπολη στην Πρέβεζα, στις 15 Αυγούστου. Φέτος θα φιλοξενήσει τη διάσημη παρισινή μπάντα των Nouvelle Vague. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Να σημειώσουμε ότι όσοι τυχεροί βρεθούν εκεί θα ξεναγηθούν πριν από τη συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο.

• Συνεχίζεται, μέχρι την Παρασκευή 7/8, το 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Σήμερα, στο Γυμνάσιο Γαλατά, το Leondari Ensemble παρουσιάζει έργα Μότσαρτ και Μπραμς. Είσοδος ελεύθερη, στις 9 μ.μ.

• Προβολή της ταινίας «Virgin Suicides» («Αυτόχειρες παρθένοι») της Σοφίας Κόπολα στο Bios στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Sssh! Silent Movies» στην ταράτσα του χώρου. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ. Πειραιώς 84

• Στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζεται η παράσταση «Λυσιστράτη, μια δολιοφθορά» από το Θέατρο Εταιρότητα. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Βελισσάρη. Παίζουν οι Μελίνα Γαρμπή, Μαρίνα Καζόλη, Μαργαρίτα Κούτοβα κ.ά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Καβάλα

• Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στην ακρόαση που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή για μια θέση μουσικού στα Φαγκότα. Η ακρόαση θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στις αίθουσες δοκιμών της ΕΛΣ στην Καλλιθέα. Πληροφορίες στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, 3ος όροφος, τηλ. 210-37.11.330.

• Ο Κωστής Μαραβέγιας σε ένα μουσικό πάρτι επί σκηνής, με τους Νίκο Αγγλούπα, Αγγελο Αγγελίδη, Αντώνη Ανδρέου κ.ά. στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο (9 μ.μ.).

• Η εμβληματική «Νοσταλγία» του Αντρέι Ταρκόφσκι επανέρχεται με αποκλειστική προβολή στον θερινό «Ζέφυρο» (Τρώων 36, Ανω Πετράλωνα), καθημερινά στις 9 και στις 11.15 μ.μ.

• Aτομική έκθεση της ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου στη νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery, η οποία στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Χώρα της Πάτμου. Εως τις 9 Αυγούστου.

• Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας (Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή) θα μείνει ανοιχτό όλο τον Αύγουστο, με εκθέσεις, προσφορές, δώρα και φιλόδοξες γεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή