Στη ζώνη των μεταλλίων η Εθνική πόλο

Στη ζώνη των μεταλλίων η Εθνική πόλο

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου βρίσκεται ύστερα από 10 χρόνια η εθνική πόλο των ανδρών. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, οι διεθνείς μας νίκησαν την Αυστραλία με 12-11 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 7-7), σε έναν αγώνα που κράτησε καθηλωμένους τους θεατές μέχρι το τελευταίο… σουτ. Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3 (5-4 στα πέναλτι). Αύριο οι πολίστες μας θα παίξουν με την Κροατία, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό, που δίνει και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ, και η εθνική ξεχώρισε για την καλή άμυνα στον λιγότερο και την ευστοχία στον παίκτη παραπάνω. Οι Αυστραλοί έπαιξαν με δύναμη, ενώ ήταν και τυχεροί σε κρίσιμες φάσεις. Οι «καρχαρίες» προηγήθηκαν με 4-2, αλλά οι διεθνείς μας βρέθηκαν μπροστά με 5-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Τα «καγκουρό» πήραν το προβάδισμα και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοφάρισε με τον Γιάννη Φουντούλη (στον παίκτη παραπάνω), μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Στα πέναλτι, ο Κώστας Φλέγκας έπιασε το πρώτο, το οποίο εκτέλεσε ο καλύτερος παίκτης των Αυστραλών, ο Γιούγκερ. Τα επόμενα μπήκαν όλα, και το νικητήριο για την εθνική πέτυχε ο Αλέξανδρος Γούνας.

Η Ελλάδα είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι και 1 περιφέρεια. Η Αυστραλία, 3/9 με παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό, 2 περιφέρεια. ΕΛΛΑΣ (Θ. Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

Αύριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 2012, Κροατία, η οποία νίκησε το Μαυροβούνιο με 10-4. Πριν από 10 χρόνια, στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μόντρεαλ, η εθνική είχε παίξει με την Κροατία στον μικρό τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. «Υπήρχε άγχος, πάθος και ένταση. Παίξαμε συγκεντρωμένα. Ημασταν καταπληκτικοί στην άμυνα, απέναντι σε μια πολύ γρήγορη και επιθετική ομάδα», δήλωσε ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος. Σήμερα η εθνική γυναικών αντιμετωπίζει τη Ρωσία (θέσεις 5-8).

Την πρώτη πρόκριση σε ημιτελικό και, μάλιστα, με πανελλήνιο ρεκόρ είχε χθες η ελληνική κολύμβηση. Ο Στέφανος Δημητριάδης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. πεταλούδα με επίδοση 1.56.23 (προηγούμενο 1.56.47 του Γ. Δρυμωνάκου από το 2007). O κολυμβητής μας πλασαρίστηκε, τελικά, στην 11η θέση (1.56.31). Ο Γιάννης Καρπουζλής δεν προκρίθηκε στον ημιτελικό των 50 μ. πρόσθιο. Κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 27.85. Η Θεοδώρα Γιαρένη ήρθε 33η στα 200 μ. ελεύθερο (2:01.00). Σήμερα αγωνίζονται οι Θ. Δράκου (50 μ. υπτ.), Κρ. Γκολομέεβ, Οδ. Μαλαδίνης (100μ. ελ.), Αννα Ντουντουνάκη (200μ. πετ.) και Ανδρ. Βαζαίος (200μ. μ. ατ.).

Τα παγκόσμια ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο στην κολυμβητική αρένα του Καζάν. Χθες το πρωί, ο Κάμερον Φαν ντερ Μπεργκ κατέρριψε το δικό του ρεκόρ (26.67 από το 2009) στα 50 μ. πρόσθιο με χρόνο 26,62. Ο Νοτιοαφρικανός χάρηκε την επίδοση για λίγες ώρες, διότι στους απογευματινούς ημιτελικούς του αγωνίσματος ο Ανταμ Πίτι κολύμπησε την απόσταση σε 26,42. Ο Βρετανός έχει εξελιχθεί σε… εφιάλτη για τον Κάμερον Φαν ντερ Μπεργκ, καθώς τον νίκησε στα 100 μ. πρόσθιο. Μένει να δούμε στον σημερινό τελικό των 50 μ. πρόσθιο ποιος από τους δύο θα υπερισχύσει.

Πριν ακόμα… στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί που πιστοποιούσε το ρεκόρ στα 1500 μ. ελεύθερο, η Κέιτι Λεντέκι το βελτίωσε. Η Αμερικανίδα διένυσε την απόσταση σε 15.25.48, βάζοντας στο χρονοντούλαπο το 15.27.71 που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

Σπυριδουλα Σπανεα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή