ΠΑΣΟΚ: Πλήρης εγκλωβισμός Τσίπρα

ΠΑΣΟΚ: Πλήρης εγκλωβισμός Τσίπρα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακατάσχετη αοριστολογία και εκλογολογία αποδίδουν στην κυβέρνηση από τη Χαρ. Τρικούπη και εκτιμούν ότι πρόκειται για παρελκυστική τακτική προκειμένου να υποβαθμιστεί η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία. Στο επιτελείο της κ. Φώφης Γεννηματά εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πολλαπλό αδιέξοδο καθώς δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του, έχει εγκλωβιστεί σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίες δεν μπορεί παρά να καταλήξουν σε εξαιρετικά δυσμενή μέτρα, ενώ -παράλληλα- διαθέτει εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές προκειμένου να απεμπλακεί από αυτή την εξόχως προβληματική κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτής της δυσμενούς φάσης την οποία διέρχεται ο πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση σχεδόν κάθε πτυχής της καθημερινότητας, πολλώ γε μάλλον του κυβερνητικού έργου.

Στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν ως σύμπτωμα της γενικότερης επιδείνωσης των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας κατά τους τελευταίους έξι μήνες και την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. «Μετά τις καταστροφικές συνέπειες των capital controls για τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανέδειξε η έρευνα της ΓΣΕΒΕ, έρχονται και τα νέα χτυπήματα με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου για επιχειρήσεις, επενδυτές και μικρομετόχους», σημείωσε ενδεικτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Π. Χρηστίδης σημείωσε ότι «μόνο χθες, το ελληνικό Δημόσιο έχασε 2,2 δισ. ευρώ. Οσο ο ΕΝΦΙΑ ενός έτους». Και καταλήγει: «Ποιο είναι άραγε το σχέδιο της κυβέρνησης; Ποτέ θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι υπουργοί;». Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν την κυβέρνηση και για υποκρισία έναντι των αγροτών, έπειτα από την ανακοίνωση της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα έχει νόημα, αναφέρουν, «μόνο αν δεσμευτεί καθαρά ότι δεν θα περιλάβει στη νέα συμφωνία με τους εταίρους τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, που ο ίδιος πρότεινε κατά τη διάρκεια της κακής διαπραγμάτευσής του και στα οποία το κουαρτέτο σήμερα επιμένει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή