Αναστασίου: Να πετύχουμε γκολ

Αναστασίου: Να πετύχουμε γκολ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμυνα «ταμπούρι»; Οχι, διότι όποιος παίζει μόνο για το «μηδέν» στην άμυνα, σπάνια τα καταφέρνει. Φουλ επίθεση; Και πάλι όχι, γιατί το 2-1 της νίκης του στη Λεωφόρο δεν τον υποχρεώνει να ρισκάρει περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Τι ζητάει λοιπόν ο Παναθηναϊκός απόψε (21.30) κόντρα στην Μπριζ στο Βέλγιο, σ’ ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της χρονιάς; Ισορροπία στις γραμμές, αυτοσυγκέντρωση, περιορισμό των λαθών, ασφάλεια στην άμυνα και φυσικά το ψάξιμο του πολύτιμου εκτός έδρας γκολ, που αν έλθει, θα τον βάλει για τα καλά σε θέση οδηγού στο ταξίδι για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Να πετύχουμε γκολ», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Γιάννη Αναστασίου στο ερώτημα εάν στόχος των «πρασίνων» θα είναι να μη δεχθεί τέρμα ή να σκοράρει. «Θα παίξουν πιο επιθετικά στην έδρα τους. Ο κόσμος τούς δίνει άλλη ώθηση, αλλά ξέρουμε τις αδυναμίες τους. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν κι αν τα εκμεταλλευθούμε, θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Οταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, πάντα υπάρχει πίεση. Το οικονομικό παίζει ρόλο, αλλά εμείς κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι. Ηλθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο τυχερή, θα πάρει την πρόκριση», πρόσθεσε ο 43χρονος προπονητής, ξέροντας καλά ότι το αποψινό παιχνίδι είναι η… μισή χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Αν υπερασπιστεί το 2-1 της Αθήνας και προκριθεί, θα διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον 7-8 εκατ. ευρώ. Αν όχι, θα περιοριστεί στο κυνήγι μιας θέσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και σχεδόν στα μισά έσοδα.

Ο Αναστασίου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Εκτός πλάνων είναι μόνο οι Εσιέν, Σάντσεθ, Νάνο και Τελάντερ, που έμειναν στην Αθήνα. Ολα δείχνουν ότι έχει καταλήξει στο 4-3-2-1, με τους Κοτσόλη, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδη στην άμυνα, τους Ζέκα, Λαγό, Κουτρουμπή μπροστά τους και τους Καρέλη, Νίνη πίσω από τον Μπεργκ.

Ανεβασμένο ηθικό η Μπριζ

Το χωρητικότητας 30 χιλ. θεατών Στάδιο Γιαν Μπρέιντελ αναμένεται να είναι απόψε γεμάτο. Για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, η διοίκηση της Μπριζ έβαλε πολύ φτηνό εισιτήριο (10 ευρώ) και ο Μισέλ Πρεντόμ περιμένει μεγάλη βοήθεια από τους οπαδούς της ομάδας του. «Σίγουρα θα έχουμε μεγάλο αριθμό φιλάθλων στο πλευρό μας. Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίκτες, που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, αλλά υπολογίζω πολύ στη βοήθειά τους για να νικήσουμε. Αν δούμε τις ικανότητες της ομάδας, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Πετύχαμε στο ενδιάμεσο μια νίκη με 3-0 για το πρωτάθλημα κι αυτό είναι μια τόνωση για την ψυχολογία μας», δήλωσε ο Βέλγος προπονητής, ο οποίος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Ισκιέρδο αντί του Μπομπό. Δεν υπολογίζει ξανά στους τραυματίες Μπολάτ, Ρεφαέλοφ και Ενχελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή