ΚΚΕ: Στην ίδια πλευρά κυβέρνηση – δανειστές

ΚΚΕ: Στην ίδια πλευρά κυβέρνηση – δανειστές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ευρωπαϊκή στρατηγική της κυβέρνησης και των δανειστών αποδίδει το ΚΚΕ τα μέτρα που συζητιόνται μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κινείται βάσει επικοινωνιακών σχεδιασμών, οι οποίοι δεν υποκρύπτουν απολύτως καμία ουσιαστική διαφωνία έναντι όσων προτείνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας, παρά μόνον την ανάγκη του Μεγάρου Μαξίμου να προωθήσει την εικόνα σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη χθες από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζεται ενδεικτικά: «Με πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με προφανή στόχο να καταπιεί ο λαός το τρίτο μνημόνιο, βλέπουμε σε επανάληψη το γνωστό έργο των ‘‘κακών’’ τροϊκανών-κουαρτέτο που πιέζουν και των ‘‘καλών’’ υπουργών που δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα».

Από τον Περισσό τονίζουν ότι «η αλήθεια είναι φυσικά τελείως διαφορετική», καθώς, όπως αναφέρουν, «κουαρτέτο και κυβέρνηση βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού». Κατά την πάγια ρητορική του ΚΚΕ ως «ίδια πλευρά του τραπεζιού» ορίζεται ο «μονόδρομος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου», τον οποίο, όπως υπογραμμίζουν ενδεικτικά, υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δανειστές. Γι’ αυτό τον λόγο αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Και οι δύο διαπραγματεύονται μέτρα που θυσιάζουν το λαό στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή