49 χρόνια πρίν… 5-VIIΙ-1966

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΙΛΙΠ ΤΑΛΜΠΟΤ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τάλμποτ επεσκέφθη χθες την μεσημβρίαν εις το Καστρί τον αρχηγόν της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιον Παπανδρέου και παρουσίασε προς αυτόν την κ. Μπράκεν, η οποία διωρίσθη πολιτικός σύμβουλος της ενταύθα αμερικανικής πρεσβείας. Επ’ ευκαιρία ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου εξέθεσε τας απόψεις του περί της εν Ελλάδι πολιτικής καταστάσεως. [Σημ. “Φ”: Είναι η εποχή κατά την οποία συντελούνται διεργασίες για την συμφωνία Γεωργίου Παπανδρέου – Παναγιώτη Κανελλόπουλου, βάσει της οποίας θα ανατραπεί η κυβέρνηση Στέφανου Στεφανόπουλου τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.]

ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΜΑΡΙΝΟΝ: Ρώμη, Αύγουστος.- Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου, το αρχαιότερον και μικρότερον δημοκρατικόν Κράτος του κόσμου έχασε πολλήν από την γαλήνην της κατ’ αυτάς από μίαν σοβαράν κυβερνητικήν κρίσιν. Η Κυβέρνησις συνασπισμού της Κεντροαριστεράς έχασε την εξουσίαν από τας ψήφους 1.700 περίπου πολιτών της Δημοκρατίας που ζούν εις άλλας ηπείρους -οι 1.000 περίπου εις τας Ηνωμένας Πολιτείας- και απέστειλαν τας ψήφους των ταχυδρομικώς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ: Λαμπράν επιτυχίαν εσημείωσε και η χθεσινή δευτέρα συναυλία της Εθνικής Ορχήστρας της Ισπανίας εις το Ηρώδειον (Φεστιβάλ Αθηνών), που εδόθη υπό την διεύθυνσιν του Ελληνος αρχιμουσικού κ. Χωραφά, παρουσία των πριγκιπισσών Σοφίας και Ειρήνης.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΙΝΣΙΝΝΑΤΙ: Η πρώτη συναυλία  της Συμφωνικής  Ορχήστρας του Σινσιννάτι (ΗΠΑ) εις το Ηρώδειον δίδεται αύριον Σάββατον, 8.30 μ.μ. υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Μαξ Ρούντολφ και με  συμμετοχήν  ως σολίστ του πιανίστα Λόριν Χόλλαντερ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  και  την «Συμφωνίαν αριθ. 5» του Ι. Παπαϊωάννου.

ΚΟΑ: Ο Γερμανός αρχιμουσικός κ. Μπέρτολτ Λέμαν θα διευθύνη την συναυλίαν της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την προσεχή Δευτέραν 8ην Αυγούστου, εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού.

ΓΚΡΕΤΑ ΓΚΑΡΜΠΟ ΚΑΙ ΣΕΣΙΛ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΔ: Η διάσημος ηθοποιός του κινηματογράφου Γκρέτα Γκάρμπο ευρίσκεται από προχθές εις τας Αθήνας, συνοδευομένη από την κ. Σεσίλ ντε Ρότσιλδ.

Η ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ έσπασε όλα τα ρεκόρ των λουομένων εις ελληνικάς παραλίας. Κατά το Β΄ δεκαπενθήμερον του Ιουλίου  ελούσθησαν  εκεί 149.680 άτομα, ήτοι περίπου κατά μέσον όρον 10.000 άτομα ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή