Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις δηλώσεις Μάρδα

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις δηλώσεις Μάρδα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και το δημοσίευμα της «Καθημερινής» στις 4 Αυγούστου, ότι πολίτες αλλά ενδεχομένως και πολιτικοί χρησιμοποιώντας «παράθυρα ή γνωριμίες» κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του ζητεί από τον αναπληρωτή διευθύνοντα στην Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών καθώς και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους συγκεκριμένων προσώπων, όπως φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος. Λόγω δε της σοβαρότητος του θέματος, που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Εισαγγελία Διαφθοράς, οι εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, η Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή