Τιμή για τους Εφήβους με… διπλή «συγγνώμη»

Τιμή για τους Εφήβους με… διπλή «συγγνώμη»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερηφάνεια ένιωσαν οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ όταν άκουσαν τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ. Επίσης άκουσαν και τη διπλή «συγγνώμη» της πολιτείας για το γεγονός ότι πριν από κάθε εθνική επιτυχία στον αθλητισμό δεν προηγείται η ανάλογη συμπαράσταση.

«Αποδείξατε ότι αποτελείτε το παράδειγμα για όλους εκείνους τους νέους που είναι θύματα αυτής της κρίσης, ότι μπορούμε να την ξεπεράσουμε», είπε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος, και συνέχισε: «Θέλω να σας ζητήσω διπλή συγγνώμη, γιατί συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους, και ιδίως στον αθλητισμό, όταν βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί όταν κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια».

Στον κ. Παυλόπουλο δόθηκε ως αναμνηστικό από την αποστολή της εθνικής μία φανέλα και μία μπάλα μπάσκετ με τις υπογραφές όλων των μελών της, τα οποία ένιωσαν ενθουσιασμό από την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ηταν πολύ σωστές οι συμβουλές του να μην αφήσουμε τις σπουδές μας, τώρα που κάνουμε καριέρα στο μπάσκετ», παραδέχθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ όλοι οι παίκτες… αιφνιδιάστηκαν από τη «συγγνώμη» της Πολιτείας.

«Είμαστε πολύ μικρά παιδιά για τέτοιες μεγάλες τιμές, και κρατάμε όλη αυτή την αγάπη και τη στήριξη για την από εδώ και πέρα πορεία μας», τόνισε ο Διονύσης Σκουλίδας, ο οποίος μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη δέχτηκαν μία ακόμα τιμητική διάκριση στον απόηχο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου. Οι τρεις παραπάνω παίκτες της Εθνικής Εφήβων προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στον Ολ σταρ αγώνα της FIBA Europe, που θα γίνει στη γαλλική πόλη Λιλ δύο μέρες πριν από την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ Ανδρών (18/9).

Το παράδειγμα της Εθνικής Εφήβων αποτελεί «πυξίδα» πορείας για τους Παίδες, ενόψει της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κάουνας, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσουν το Ισραήλ (21.15). Επίσης, στον όμιλο θα παίξουν με τη Λιθουανία και την Ισπανία.

Στην ΑΕΚ ο Κατσίβελης

Παίκτης της ΑΕΚ για τα δύο επόμενα χρόνια είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή