Στ. Θεοδωράκης: Στα νησιά, πολλά Πεδία του Αρεως

Στ. Θεοδωράκης: Στα νησιά, πολλά Πεδία του Αρεως

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων κατήγγειλε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος πραγματοποίησε χθες απρογραμμάτιστη επίσκεψη στη Μυτιλήνη. Ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε στα σημεία του νησιού όπου συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν εκεί από την αντίπερα, τουρκική όχθη και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει κάποιον ως επικεφαλής συντονισμού των ενεργειών ανάμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες (Λιμενικό, Αστυνομία, Υγειονομικοί Φορείς, Δήμους και ΜΚΟ). «Να πληροφορήσουμε την κυβέρνηση ότι στα νησιά μας υπάρχουν πολλά Πεδία του Αρεως», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη Μυτιλήνη, όπου τον συνόδευε ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του Κόμματος Β. Μαρκής.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να δημιουργηθούν τρία συντονιστικά κέντρα στα νησιά που αποτελούν τις βασικές πύλες εισόδου των μεταναστών (Μυτιλήνη, Χίος, Κως), ενώ επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, όπου θα μπορεί να παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα από γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι ολιγωρεί ακόμη και στο ζήτημα της έτοιμης χρηματοδότησης που υπάρχει βάσει των ευρωπαϊκών αποφάσεων, καθώς δεν έχει διεκδικήσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ που η Ελλάδα δικαιούται ως βοήθεια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Πέντε μήνες τώρα η Ε.Ε. περιμένει την πρότασή μας γι’ αυτά τα 500 εκατ. ευρώ. Κι απ’ ό,τι πληροφορούμαι, υπάρχει δυνατότητα, εάν αυτά τα λεφτά απορροφηθούν, να υπάρξουν και άλλα λεφτά για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα το γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιο που αφορά τη μετανάστευση καταλαμβάνει ως επίτροπος ένας Ελληνας, ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Τόνισε, επίσης, πως η αντιμετώπιση των διακινητών θα πρέπει να είναι σκληρή, ενώ παράλληλα η Ευρώπη «πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή