Ρεκόρ εισιτηρίων για το Μet

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα μεγαλύτερα μουσειακά ιδρύματα τέχνης στον κόσμο, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε πρόσφατα νέο ρεκόρ προσέλευσης για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του μουσείου τον τελευταίο χρόνο, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στα 40 χρόνια που υπάρχει αρχείο στατιστικών. Επιπλέον, η επισκεψιμότητα παρουσιάζει σταθερή πορεία, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεπερνά συνεχώς τα 6 εκατομμύρια εισιτήρια.

Ο Τόμας Π. Κάμπελ, διευθυντής του μουσείου, δήλωσε σχετικά: «Οι αριθμοί ρεκόρ αυτής της χρονιάς καταδεικνύουν τον συνεχή ενθουσιασμό για τις εκθέσεις, τις συλλογές και τα προγράμματα του μουσείου. Για δεύτερο χρόνο, είμαστε ανοιχτοί στο κοινό 7 ημέρες την εβδομάδα, και τον περασμένο Σεπτέμβρη αποκαλύψαμε τον νέο μας χώρο στην 5η Λεωφόρο. […] Αυτά και πολλά άλλα νέα πρότζεκτ προχωρούν την αποστολή μας να συλλέγουμε, να μελετάμε, να συντηρούμε και να καθιστούμε προσβάσιμο στο κοινό όλο το φάσμα της ιστορίας της τέχνης, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα». Και είναι αλήθεια· σχεδόν κανένα άλλο μουσείο στον κόσμο δεν μπορεί να υπερηφανευθεί για πληρότητα εκθεμάτων ανάλογη με αυτήν του Met. Από τα σουμεριακά ειδώλια μέχρι τους ναξιακούς Κούρους, τους πίνακες του Ρέμπραντ και τα φορέματα του Ιβ Σεντ Λοράντ, η μόνιμη συλλογή του Μητροπολιτικού Μουσείου θα μπορούσε να προσφέρει, σε όποιον έχει την υπομονή να το εξερευνήσει ολόκληρο, μια σχεδόν πλήρη ιστορική αναδρομή της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, οι δεκάδες περιοδικές εκθέσεις, καθώς και το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται (εκπαιδευτικά-ερευνητικά προγράμματα, υποτροφίες κ.λπ.) συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση και περαιτέρω μεγέθυνση του προφίλ του μουσείου. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι η φήμη μουσείων του βεληνεκούς του Met δεν είναι χτισμένη σε αγγελικά πλασμένα θεμέλια. Κατά καιρούς, έχουν βγει στη δημοσιότητα διάφορες ιστορίες ύποπτων συναλλαγών, εκβιασμών κ.λπ. για αντικείμενα που αποκτήθηκαν από το μουσείο. Αυτό, ωστόσο, στην τελική καταγραφή, ελάχιστα σκιάζει την υπόληψη τέτοιων ιδρυμάτων ως θεματοφυλάκων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή