O Πάπας Φραγκίσκος πλάι στους διαζευγμένους

O Πάπας Φραγκίσκος πλάι στους διαζευγμένους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Μεγαλύτερη κατανόηση απέναντι στους διαζευγμένους Ρωμαιοκαθολικούς, που ξαναπαντρεύτηκαν εκτός εκκλησίας, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε χθεσινή του ομιλία να επιδεικνύουν οι ιερείς.

Το ευαίσθητο ζήτημα των διαζευγμένων Ρωμαιοκαθολικών αναμένεται να αποτελέσει κρίσιμο θέμα συζήτησης στην παγκόσμια σύνοδο επισκόπων τον Οκτώβριο στο Βατικανό. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ορίζει ότι οι διαζευγμένοι δεν μπορούν να κοινωνήσουν εάν δεν απέχουν από το σεξ, καθώς ο πρώτος τους γάμος θεωρείται ότι δεν έχει λυθεί.

Προοδευτικοί ιερείς ζητούν, όμως, από την Εκκλησία να αλλάξει στάση, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αφήσει υπονοούμενα ότι και αυτός ευνοεί την εξεύρεση λύσης.

Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο πάπας υπογράμμισε ότι είναι επείγον η Εκκλησία να βρει τρόπο να προσφέρει «ειλικρινές καλωσόρισμα» σε όσους Ρωμαιοκαθολικούς βρήκαν την ευτυχία σε δεύτερο γάμο.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν αφορισθεί και δεν πρέπει να αισθάνονται αφορισμένοι. Παραμένουν μέρος της Εκκλησίας. Τα παιδιά τέτοιων ζευγαριών είναι αυτά που υποφέρουν πιο πολύ. Πώς είναι δυνατόν να καλούμε τους γονείς να μεταδίδουν σε αυτά τις χριστιανικές αξίες, αν τα κρατάμε σε απόσταση;», είπε ο ποντίφικας.

Τα παιδιά Ρωμαιοκαθολικών γονέων, οι οποίοι έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν παρίες από τις κατά τόπους ενορίες, εξαιτίας των αποτυχημένων πρώτων γάμων των γονέων τους, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή