«Κούρεμα» δικαιούχων της ρύθμισης για τις 100 δόσεις

«Κούρεμα» δικαιούχων της ρύθμισης για τις 100 δόσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα θέματα που μπλόκαραν τη διαπραγμάτευση, αλλά φαίνεται πως επιλύθηκε, ήταν αυτό των αλλαγών στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι δανειστές ζητούσαν να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων των 100 δόσεων. Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναμόρφωση της ρύθμισης να διασφαλίζει την προστασία των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και τη μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους. Μάλιστα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η «Κ» ότι εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων ορισμένοι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες από 100 δόσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισ. ευρώ, όμως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και πιο αναλογικός». «Υπάρχουν δυνατότητες» είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιχειρηθεί μεταφορά των βαρών σε όσους κατέχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Λαθρεμπόριο καυσίμων

Εν τω μεταξύ, σημαντικές αποφάσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων ελήφθησαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με εισήγηση του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, αποφασίστηκε η απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών – εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στον «Λευκό Κατάλογο» (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών. Ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων κλπ. Η σχετική υπουργική απόφαση για τον «Λευκό Κατάλογο», είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διυπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη (06.08.15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή