Παρίσι – Τόκιο σε τρεις ώρες;

Παρίσι – Τόκιο σε τρεις ώρες;

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδέα πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011, αλλά μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών (US Patent Office).

Ο λόγος για το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος που σχεδιάζει η Airbus -που θυμίζει στην όψη το θρυλικό Κονκόρντ-, το οποίο θα μπορεί να καλύψει την απόσταση μεταξύ Γαλλίας και Ιαπωνίας σε μόλις 3 ώρες, από 12 που χρειάζεται σήμερα ένα συμβατικό αεροπλάνο. Πώς θα το πετύχει αυτό;

Με μια χαμηλού επιπέδου διαστημική πτήση, ήτοι μια πτήση πάνω από την ατμόσφαιρα· μια εγκεκριμένη «πατέντα» που κάνει την Airbus περήφανη, αλλά διόλου αισιόδοξη για την -γρήγορη τουλάχιστον- εμπορική της εκμετάλλευση.

Θυμίζουμε το υψηλό λειτουργικό κόστος που το 2003 οδήγησε στην απόσυρση των Κονκόρντ (μετά και την τραγωδία, βέβαια, της 25ης Ιουλίου 2000, οπότε συνετρίβη στη Γαλλία το Κονκόρντ της πτήσης 4590 της Air France).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή