Το διαφωτιστικό παρασκήνιο μιας συναυλίας που δεν θα γίνει ποτέ

Το διαφωτιστικό παρασκήνιο μιας συναυλίας που δεν θα γίνει ποτέ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια, απ’ ό,τι φαίνεται, θα λύσουν τις διαφορές τους ο Δήμος Αμφίπολης και η εταιρεία Prospero, που διοργανώνει τις συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου. Σύμφωνα με την Κατερίνα Σταματάκη από την Prospero, o Δήμος Αμφίπολης υπαναχώρησε αδικαιολόγητα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις για την προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της περιοχής, προκαλώντας στην εταιρεία σημαντική ζημία και ηθική βλάβη.

«Αρχικά, συνεργάτες του δημάρχου Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνου Μελίτου και, εν συνεχεία, ο ίδιος ήρθαν σε επικοινωνία με το γραφείο μας και μας ζήτησαν να οργανώσουμε συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου για τις 14 Αυγούστου», λέει στην «Κ» η κυρία Σταματάκη.

«Τόσα χρόνια στην οργάνωση συναυλιών δεν κλείνουμε καμία ημερομηνία χωρίς να έχουμε κάποιο έγγραφο με σφραγίδα και υπογραφή. Μας εστάλη το έγγραφο με την υπογραφή και τη σφραγίδα του δημάρχου, μέσω email, και έτσι προχωρήσαμε τον προγραμματισμό μας. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες μάς είπαν ότι, τελικά, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναυλία, ενώ όχι μόνο υπήρχε συμφωνία, αλλά είχαν αποστείλει και πρόσκληση στη Νατάσσα Μποφίλιου να παραστεί στις 16/6 σε συνέντευξη Τύπου για το φεστιβάλ Αμφίπολης, η οποία θα γινόταν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού. Δυστυχώς αυτό που πολεμούσαμε εδώ και πολλά χρόνια, το να μην παίρνουν δηλαδή πρωτοβουλίες οι δήμαρχοι, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βρίσκουμε πάλι μπροστά μας, μόνο που αυτήν τη φορά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ο ΦΠΑ έχει πάει στο 23% κι εμείς, ενώ προσπαθούμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Δημόσιο, έρχεται το Δημόσιο με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα να μας ζημιώσει. Εχουμε στείλει ήδη εξώδικο με ημερομηνία 29/7, όπου ζητήσαμε από τον Δήμο Αμφίπολης να τηρήσει τις υποχρεώσεις του και, αφού αυτό δεν έγινε, θα προχωρήσουμε σε αγωγή».

Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Κ», παραδέχθηκε ότι συνεργάτες του ήρθαν σε επαφή με την Prospero από τον Μάιο για να διευρευνήσουν την πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας. Ομως, τόνισε, «δεν υπαναχώρησα ποτέ από καμία συμφωνία με την εταιρεία που εκπροσωπεί την κ. Μποφίλιου, καθώς ουδέποτε προχώρησα σε οποιαδήποτε συμφωνία μαζί της. Και μάλιστα με το εξώδικο που απέστειλε η Prospero συνειδητοποίησα ότι κάποιος εν αγνοία μου πλαστογράφησε την υπογραφή μου».

Λίγες μέρες μετά από αυτήν τη συνειδητοποίηση, και ενώ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια μήνυση κατ’ αγνώστων ο δήμαρχος αν και, όπως δήλωσε στην «Κ», θα το κάνει, ο Δήμος Αμφίπολης έστειλε στην κυρία Σταματάκη (3/8) σχέδιο συμφωνητικού για την πραγματοποίηση της συναυλίας. Η διοργανώτρια εταιρεία αρνήθηκε, κάνοντας λόγο για παρατεταμένη καθυστέρηση του Δήμου να αναλάβει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, για έλλειψη εμπιστοσύνης και για ελάχιστα πλέον χρονικά περιθώρια διοργάνωσης της συναυλίας. Ο δήμαρχος κ. Μελίτος, από την πλευρά του, λέει στην «Κ» ότι «ο Δήμος έκανε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια συναυλία της κυρίας Μποφίλιου, δίνοντας απίστευτες παροχές σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές για τον Δήμο και τη χώρα. Ο λόγος που δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία είναι ότι μας ζήτησαν προκαταβολή 6.000 ευρώ, κάτι που γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχθώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή