Βενιζέλος κατηγορεί Τσίπρα για παραπλάνηση

Βενιζέλος κατηγορεί Τσίπρα για παραπλάνηση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εικόνα παραπλάνησης, σε σχέση με τα πραγματικά συμφωνηθέντα στο νέο μνημόνιο, κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, που «έχουν τη διαχρονική εικόνα των διαπραγματεύσεων», παρατηρούσαν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, παραποιώντας την πραγματικότητα, και σημείωναν πως τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα πήγε σε εκλογές με πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα υποχώρησε ξανά σε συνθήκες ύφεσης που καθιστούν αναγκαίο νέο μνημόνιο, νέο δάνειο, νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρότεροι, γιατί παρατείνεται επί τρία τουλάχιστον χρόνια η παραμονή σε μνημόνιο, ενώ οι εξελίξεις αυτές επιδεινώνουν τη δυναμική του χρέους. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους προηγούμενους μήνες έκανε στάση πληρωμών και τώρα χαίρεται γιατί παίρνει νέο δάνειο για να καλύψει εσωτερικές υποχρεώσεις, ενώ με τους χειρισμούς της προκάλεσε τεράστια διαρροή καταθέσεων, με το δημοψήφισμα προκάλεσε την τραπεζική αργία και τα capital controls, εξανέμισε την αξία του τραπεζικού χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ, που τον Μάιο του 2014 ήταν 25 δισ., και τώρα θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με άλλα 25 δισ. για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση. Επίσης αποδέχθηκε το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας να είναι υπό τον έλεγχο της Ε.Ε., κάτι που ποτέ δεν είχε γίνει δεκτό, και σημειώνουν ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για συντηρητική κατάσχεση όλης της δημόσιας περιουσίας. Τέλος, κάνουν λόγο για τις ψευδείς υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι το mail Χαρδούβελη είναι «παιδική χαρά» μπροστά στο τρίτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή