Πενήντα νεκροί από έκρηξη σε αγορά της Νιγηρίας

Πενήντα νεκροί από έκρηξη σε αγορά της Νιγηρίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε μία κατάμεστη από κόσμο αγορά στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια επίθεση που φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, γνωστοποίησαν πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη συγκλόνισε την αγορά γύρω στις 13:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Σάμπον Γκάρι στην πολιτεία Μπόρνο, η οποία συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Μέχρι στιγμής, 52 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι σοροί 47 ανθρώπων έχουν ανασυρθεί από την αγορά» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ούμαρ Κίντα, μέλος μιας ομάδας πολιτοφυλάκων.

Ο Κίντα τόνισε ότι η αγορά ήταν κατάμεστη από κόσμο όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Διακομίστηκαν (στο νοσοκομείο μας) οι σοροί 47 ανθρώπων και τουλάχιστον 50 τραυματίες από την αγορά του Σάμπον Γκάρι όπου σημειώθηκε η έκρηξη το απόγευμα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία νοσοκόμα στο γενικό νοσοκομείο του Μπίου στην πολιτεία Μπόρνο.

Μια στρατιωτική πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί είπε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή