ΚΚΕ: Καμία κυβέρνηση δεν έφερε τέτοια μέτρα

ΚΚΕ: Καμία κυβέρνηση δεν έφερε τέτοια μέτρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα βαναυσότητας και σκληρότητας, που «καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει», εντοπίζει στο νέο μνημόνιο το ΚΚΕ. «Αυτή είναι η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα», αναφέρεται στην εκτενή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. «Με το παραμύθι της ‘‘αριστερής κυβέρνησης’’ και του ‘‘πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν’’ προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της Ε.Ε., και τα οποία κατεδαφίζουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Από τον Περισσό υπογραμμίζουν ότι το τρίτο μνημόνιο συνιστά τη φυσική συνέχεια των προηγουμένων δύο προγραμμάτων και περιλαμβάνει «νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους». Από το ΚΚΕ αποδίδουν «τεράστιες ευθύνες» στα στελέχη της «λεγόμενης ‘‘Αριστερής Πλατφόρμας’’ του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως αναφέρουν, στηρίζουν την κυβέρνηση διαφοροποιούμενοι, ενώ νωρίτερα «έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο», αφού είχαν στηρίξει όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο και δη τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και την 47σέλιδη πρόταση του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «την εξίσου αδιέξοδη για τον λαό πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Και προσθέτουν ότι τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας «κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο» θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα, «δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου αποτελεί δικαίωση του κόμματος, καθώς, όπως αναφέρουν, αποδεικνύεται ότι «στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς τον λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή