ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντελεστής ΦΠΑ 23% θα επιβληθεί τελικά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με εξαίρεση την προσχολική αγωγή με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 168 εκατ. ευρώ φέτος και κατά 240 εκατ. ευρώ το 2016, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Η ρύθμιση θα ισχύει αναδρομικά από τις 20 Ιουλίου, ενώ την ίδια ώρα το μοσχαρίσιο κρέας θα έχει συντελεστή ΦΠΑ 13%, αντί 23%. Επίσης, στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται ότι θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ για τα νησιά έως το τέλος του 2016. Στο πλαίσιο αυτό, στο άρθρο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, αναφέρεται ότι η πλήρης κατάργηση θα γίνει σταδιακά και συγκεκριμένα από 1η Οκτωβρίου 2015 θα καταργηθεί σε μία πρώτη ομάδα νησιών, από 1η Ιουνίου 2016 σε μία δεύτερη ομάδα νησιών και από 1η Ιανουαρίου 2017 στα υπόλοιπα νησιά.

Παράλληλα, έως τον Μάρτιο του 2016, η κυβέρνηση θα πρέπει να κωδικοποιήσει και απλουστεύσει τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ, εναρμονίζοντάς την με τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, εξαλείφοντας τα νομικά κενά που απομένουν και συντομεύοντας το χρονικό διάστημα για την καταβολή του ΦΠΑ. Επιπλέον, θα πρέπει να απλουστευτεί το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος και να διασφαλιστεί η συνοχή της φορολογητέας βάσης του εισοδήματος για τη φορολογία εισοδήματος και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από το κατώτατο όριο εγγραφής στα μητρώα ΦΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή