Reuters: Επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης

Reuters: Επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη έχει επιβραδυνθεί από τις αρχές του χρόνου και ο πληθωρισμός πιθανόν δεν θα φθάσει το όριο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τουλάχιστον μέχρι το 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου αναμένονται την Παρασκευή, με τον ρυθμό ανάπτυξης να προβλέπεται στο 0,4%. Ο ρυθμός δεν θα αποκλίνει από την τιμή αυτή έως τα τέλη του 2016, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 60 οικονομολόγοι.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,2% αυτό το τρίμηνο και στο 0,7% το επόμενο.

Μόνο τρεις από τους 22 οικονομολόγους που απάντησαν σε μια επιπλέον ερώτηση στην έρευνα αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει στο στόχο της ΕΚΤ όταν αναμένεται να λήξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της τράπεζας στα τέλη του 2016. Οι περισσότεροι είπαν ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το 2017, ενώ δύο απάντησαν το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή