Αυξάνονται και στην Μυτιλήνη οι μετανάστες

Αυξάνονται και στην Μυτιλήνη οι μετανάστες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 3.000 είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένοντας να βρουν εισιτήρια με τα πλοία της γραμμής που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στον Πειραιά.

Το βράδυ έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου BLUE STAR 2 μεταφέρει 1.700 από αυτούς οι οποίοι όμως θα αντικατασταθούν με άλλους τόσους που βρίσκονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, το οποίο και είναι υπερπλήρες. Τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο έχουν αυξηθεί πολύ, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2.000 προσφύγων σε ένα 24ωρο.

Στο χώρο του λιμανιού, στα Μπλόκια, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άλσος Τσαμάκια ζουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όλοι όσοι αποχωρούν από το Κέντρο πρώτης υποδοχής. Κοντά και όλοι όσοι συλλαμβάνονται και οι οποίοι οδηγούνται σε παραπλήσιο χώρο στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης όπου και γίνεται η πρώτη καταγραφή μέχρι να οδηγηθούν στο Κέντρο πρώτης υποδοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή