5 βήματα για μια ειλικρινή σχέση

5 βήματα για μια ειλικρινή σχέση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι άνθρωποι, σύμφωνα με την επιστήμη, λέμε ψέματα αρκετά συχνά, τουλάχιστον σε μία από τις πέντε αλληλεπιδράσεις μας με άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της συγγραφέως και κοινωνιολόγου στο Harvard,  Bella DePaulo, τα νεαρά ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί λένε ψέματα μία στις 3 φορές ενώ τα παντρεμένα ζευγάρια μία στις 10 φορές που θα συζητήσουν. Είναι άραγε εφικτή μια σχέση που δεν περιλαμβάνει ψέματα αλλά μόνο ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη;

Η ειλικρίνεια είναι βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης όχι μόνο γιατί δεν δημιουργεί προβλήματα εμπιστοσύνης αλλά επειδή μας επιτρέπει να βιώνουμε τη σχέση μας μέσα από μια ρεαλιστική ματιά. Πως μπορούμε, λοιπόν, να εξασφαλίσουμε ότι η σχέση μας θα βασίζεται στην ειλικρίνεια;

1.Ποιες είναι οι προθέσεις σας: Για να είμαστε ειλικρινείς με κάποιον άλλο, πρέπει να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας. Τι πιστεύουμε πραγματικά για τη σχέση μας, για τον σύντροφό μας για τη ζωή μας; Τα θέλω μας είναι δικά μας ή είναι τα πρέπει που μας έχει επιβάλλει η κοινωνία ή η οικογένειά μας;

2.Κάνουμε όσα λέμε; Μπορεί να εκφράζουμε την αγάπη μας, την αφοσίωσή μας και την εμπιστοσύνη μας αλλά οι πράξεις μας συνάδουν με αυτά που λέμε; Φροντίστε ώστε την καθημερινότητά σας να μην λέτε απλά ‘σ’αγαπώ’ αλλά να το αποδεικνύεται με τις πράξεις σας.

3.Να έχετε ειλικρινείς αντιδράσεις: Ειλικρίνεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σκληροί και να πληγώνουμε τον άλλο με την αλήθεια μας. Συμβίωση σημαίνει να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και να επικοινωνούμε όσα αισθανόμαστε έτσι ώστε να καταλήξουμε να γινόμαστε επικριτικοί ή κυνικοί.

4.Να δεχόμαστε την κριτική του άλλου: Να είστε προετοιμασμένες να δεχθείτε την κριτική του συντρόφου σας και να συζητάτε τα παράπονά του. Καλό είναι να προσπαθείτε να δείτε την κατάσταση από την δική του οπτική και να προσπαθείτε μαζί να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα.

5. Αποδεχθείτε ότι ο σύντροφός σας είναι διαφορετικός: Δεν σκέφτεται το ίδιο, δεν έχει τις ίδιες αντιδράσεις και την ίδια άποψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια ουσιαστική σχέση. Αρκεί να είστε ειλικρινείς για αυτό και να μην υποκρίνεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή