Εναλλαγή διευθυντών στο υπ. Περιβάλλοντος

Εναλλαγή διευθυντών στο υπ. Περιβάλλοντος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επανατοποθέτηση γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Ξεχωρίζει η μετακίνηση του «ισόβιου» διευθυντή της υπηρεσίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ο οποίος παρέμενε επικεφαλής της υπηρεσίας από το 1999, παρότι είχε δεχθεί σοβαρή κριτική για τους χειρισμούς του σε σειρά θεμάτων.

Ο κ. Επαμεινώνδας Τολέρης (ή… «υπουργός», όπως ήταν γνωστός στους συναδέλφους του λόγω της παραμονής του στην ίδια θέση παρά τις εναλλαγές υπουργών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους), χειρίστηκε την αδειοδότηση όλων των μεγάλων έργων της τελευταίας δεκαπενταετίας, από ολυμπιακά έργα μέχρι τις παραχωρήσεις των οδικών αξόνων, και ως εκ τούτου έχαιρε ιδιαιτέρως της εκτίμησης του κατασκευαστικού κλάδου. Τη θέση του ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης αναλαμβάνει ο Χρήστος Παπακωσταντίνου, που υπηρετεί στην ίδια διεύθυνση.

Αξιοσημείωτη είναι η πλήρωση της θέσης του προϊσταμένου του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που παρέμενε τυπικά «ακέφαλη» για περισσότερο από ένα έτος. Επικεφαλής ανέλαβε η κ. Γεωργία Κοτίνη, που κάλυπτε μέχρι σήμερα προσωρινά τη θέση. Τέλος, ο κ. Χρήστος Χαραλάμπους αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών, η κ. Μάρθα Κρητικού γενική διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής και ο κ. Νικόλαος Μάναλης γενικός διευθυντής Χωρικού Σχεδιασμού.

Είναι η πρώτη φορά που υπουργός εφαρμόζει σύστημα εναλλαγής των στελεχών του ΥΠΕΚΑ στις διευθυντικές θέσεις (πρακτική γνωστή στον ιδιωτικό τομέα ως rotation). Οι συνήθεις πρακτικές ήταν τόσο η αντικατάσταση των «κομβικών» διευθυντών όσο και το «ψυγείο», για όσους δεν ήταν αρεστοί στον εκάστοτε υπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή