Ντε Γκίντος: Τι μας δίδαξε η ελληνική κρίση

Ντε Γκίντος: Τι μας δίδαξε η ελληνική κρίση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτικός κατά της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος, στην ομιλία του προς το Κοινοβούλιο, που σήμερα ετοιμάζεται να ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

«Υπάρχουν τρία μαθήματα που μπορούμε να εξάγουμε από την ελληνική κρίση», τόνισε ο ντε Γκίντος, σε μία ομιλία που έλαβε τον χαρακτήρα μηνύματος προς την ισπανική κοινή γνώμη, εξαιτίας της αύξησης τους τελευταίους μήνες της υποστήριξης προς το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos το οποίο έχει υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

«Κατ΄αρχήν, κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει το εμπόδιο (των μεταρρυθμίσεων). Δεύτερον, τα τραγούδια των σειρήνων του λαϊκισμού καταλήγουν να δημιουργούν πλάνες. Τέλος, οι ανεύθυνες πολιτικές έχουν κόστος», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε "σημαντική" τη βοήθεια της Ισπανίας, που ανέρχεται στα 10,15 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ένα σύνολο 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα χορηγήσουν ως δάνειο οι χώρες της ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή