Επίδαυρος, δύο παραστάσεις πριν από την αυλαία

Επίδαυρος, δύο παραστάσεις πριν από την αυλαία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη παραστάσεις θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο κατάφερε να παραμείνει αγαπημένος προορισμός για τις εβδομαδιαίες «αποδράσεις» των Αθηναίων, και όχι μόνο, παρά τις πρόσφατες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.

Αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία νέα εκδοχή του «Προμηθέα Δεσμώτη» με την υπογραφή του σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου. Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ξεκίνησε το ταξίδι της «σπάζοντας» την πολυετή σιωπή του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης και συνέχισε τη διαδρομή της με δύο sold out παραστάσεις στην Πάτρα και τη Μεσσήνη.

Πρωταγωνιστεί ο Τάσος Νούσιας στον ρόλο του τραγικού ήρωα, που τολμά να αψηφήσει την εξουσία του Δία για να χαρίσει τη φωτιά στους ανθρώπους και πληρώνει ακριβά την πράξη του. Τον πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Γεράσιμος Γεννατάς, Marlene Kaminsky, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Λούρα και Ιριδα Μάρα, καθώς και πέντε χορεύτριες. Την κίνηση έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού και τα σκηνικά-κοστούμια ο Kenny MacLennan, ενώ την πρωτότυπη μουσική συνέθεσαν οι Lost Bodies. Η τιμή των εισιτηρίων στο άνω διάζωμα έχει μειωθεί από 15 σε 10 ευρώ και για τις δύο παραστάσεις.

Tα φετινά Επιδαύρια ολοκληρώνονται στις 28 και 29 Αυγούστου με τον «Ορέστη» της Εταιρείας Θεάτρου «Χώρος» και του Σίμου Κακάλα. Η πρωτοποριακή ομάδα επεξεργάζεται εκ νέου την παράσταση, που παρουσίασε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, ενσωματώνοντας στοιχεία από τη σύγχρονη πραγματικότητα, τροποποιώντας τα σκηνικά και προσαρμόζοντας τη δράση σε υπαίθριο χώρο. Διατηρεί, ωστόσο, ως οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη, όπως επίσης και τη διάθεση διάδρασης με το κοινό. Απώτερος στόχος είναι, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η διερεύνηση του ρόλου της τραγωδίας στη δημοκρατική διαδικασία. Ερμηνεύουν οι Δήμητρα Κούζα, Ελενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου και Δημήτρης Λάλος. Συμμετέχουν σπουδαστές των δραματικών σχολών Δήλος και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ωρα έναρξης παραστάσεων 9 μ.μ. Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στα Ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και το www.greekfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή