Ετήσια εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο

Ετήσια εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα επιπλέον σημαντικό βάρος, 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, καλούνται να καλύψουν, παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές του Αυγούστου, όλοι οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Πρόκειται για την ειδική εργοδοτική εισφορά που πρέπει να καταβάλλεται από εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Με εγκύκλιό του, μάλιστα, το ΙΚΑ διευκρινίζει ότι το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2015. Μάλιστα ξεκαθαρίζεται ότι για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει άλλη υποχρέωση, για παράδειγμα υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για τη συγκεκριμένη εισφορά, καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο, μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ, χωρίς καμία επιπλέον ενέργεια από πλευράς εργοδοτών.

Να σημειωθεί ότι η ετήσια εργοδοτική εισφορά της τάξης των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο αποτελεί πόρο του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΕΛΠΚ) που είχε συσταθεί στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), ο οποίος πλέον έχει καταργηθεί, όπως και οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ. Πλέον, η εισφορά αποτελεί ξεχωριστό λογαριασμό, και το ΙΚΑ οφείλει να την αποδίδει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων (για παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων) κάθε έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή