Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσετε

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απιστία πέρα από ένα χωρισμό μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στην υγεία αλλά και να επηρεάσει την καθημερινότητα σας. Η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, τα προβλήματα πέψης, το πεσμένο ανοσοποιητικό μπορεί να είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία μπορεί να βρεθεί κάποιος που καταπιέζει τα συναισθήματά του. Πολλοί άνθρωποι μετά από μια απιστία, άλλωστε, προτιμούν να μην το συζητούν ή να μην το αντιμετωπίζουν, καταλήγοντας έτσι να περνούν μια δύσκολη κατάσταση μόνοι τους.

Μια σχέση μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τον πιο ευαίσθητο εαυτό μας κι έτσι μια ‘προδοσία’ μπορεί να μας πληγώσει πολύ. Οι γυναίκες, ειδικά, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Nickerson που μίλησε στο περιοδικό Natural Health για την αντιμετώπιση της απιστίας «κουβαλούν ένα μεγαλύτερο βάρος όσον αφορά στις σχέσεις αφού αυτές μπορούν να καταλήξουν σε μια εγκυμοσύνη. Για αυτό είναι περισσότερο επιλεκτικές και πληγώνονται πιο πολύ όταν ο σύντροφός τους απιστήσει».

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητο μετά από ένα χωρισμό να κόψουμε κάθε επαφή με τον πρώην σύντροφό μας. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, λόγω συνθηκών, τότε καλό είναι η επικοινωνία να είναι ελάχιστη και σε τυπικό επίπεδο. Είναι προτιμότερο να εστιάσετε στον εαυτό σας, στη ζωή σας και στην υγεία σας. Αναρωτηθείτε πως θα καταφέρετε να κάνετε καλύτερες επιλογές στο μέλλον και πως θα μπορέσετε να κάνετε μια ουσιαστική σχέση με κάποιον που θα έχει όλες τις ιδιότητες που ψάχνετε σε ένα σύντροφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή