5 βήματα για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας

5 βήματα για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι όλοι οι εργασιακοί χώροι ευχάριστοι. Πέρα από τις εργασιακές συνθήκες που μπορεί να δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας στο γραφείο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να σας επηρεάζουν αρνητικά. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνοντας κάποιες αλλαγές δεν μπορείτε  να αρχίσετε να είστε πιο ευτυχισμένοι τις ώρες που εργάζεστε. Η ψυχολόγος Mary Casey πιστεύει ότι 5 εύκολοι τρόποι μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη καθημερινότητα στο γραφείο:

1.Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά:  Για να διατηρήσετε την καλή σας διάθεση καλό είναι να κρατάτε συναισθηματική απόσταση από τις καταστάσεις αλλά και τα πρόσωπα που μεταδίδουν αρνητική ενέργεια. Εάν κρατήσετε μια απόσταση θα μπορέσετε να έχετε καλύτερη κρίση και να πάρετε αποφάσεις πιο λογικά και αμερόληπτα.

2.Μην αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα να σας ‘ελέγχουν’: Ο θυμός, το άγχος, ο φόβος μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ψυχολογία σας αλλά και την εργασία σας, για αυτό κάθε φορά που αισθάνεστε έτσι καλό είναι να κάνετε μια βόλτα για να ηρεμήσετε και να μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας κυριεύουν.

3. Απομακρύνετε τους ΄κακούς’ συναδέλφους: Μην αφήνετε τους συναδέλφους σας να σας αγχώνουν, να σας εκμεταλλεύονται ή να σας γεμίζουν με ενοχές. Θέστε τα όριά σας και φερθείτε τυπικά και επαγγελματικά με ανθρώπους που θέλουν να υπονομεύσουν την δουλειά σας.

4.Δημιουργήστε φιλίες: Βρείτε τους ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζετε και αναπτύξετε φιλικές σχέσεις μαζί τους. Έτσι θα αισθάνεστε ότι έχετε ένα ‘σύμμαχο’ στο γραφείο αλλά και κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συζητάτε και να χαλαρώνετε στα διαλείμματα.

5.Διαμορφώστε μια ευχάριστη καθημερινότητα: Κάποιες φορές οι μέρες είναι δύσκολες για αυτό μην περιμένετε να περάσετε καλά μόνο στο γραφείο. Εάν είχατε μια αγχωτική μέρα τότε διοργανώστε μια έξοδο με τους φίλους σας μετά το γραφείο ή βρείτε ένα χόμπι που να σας χαλαρώνει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή