Ανησυχία Παυλόπουλου για τη συμφωνία και το ευρώ

Ανησυχία Παυλόπουλου για τη συμφωνία και το ευρώ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με το κατά πόσον η προσφυγή στις κάλπες θα έχει συνέπειες στην εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους. Μετά την υποβολή της παραίτησης του πρωθυπουργού, ο κ. Παυλόπουλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του «κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην υπάρξει καμία, απολύτως, διακινδύνευση ως προς τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει με βάση τη συμφωνία και ως προς την ασφαλή, πλέον, πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και εντός Ευρωζώνης».

«Ηρθα να σας υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησης». Με τη φράση αυτή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο κ. Αλ. Τσίπρας δρομολόγησε και τυπικά το βράδυ της Πέμπτης, τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά τον ολιγοήμερο κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, οι οποίες διαμόρφωσαν κλίμα πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές και ζήτησε την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι η Πρόεδρος τους Αρείου Πάγου, κα. Βασιλική Θάνου. Ακόμη, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πως μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή