Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση με κορμό το Ποτάμι

Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση με κορμό το Ποτάμι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στο Ποτάμι τη δυνατότητα να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα κάνει τούτη τη φορά την έκπληξη στις κάλπες και «θα καθορίσει», όπως είπε, «τη διαμόρφωση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου». Χωρίς να κρύβει την πρόθεσή του να μετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού απέφυγε να διευκρινίσει αν θα προτιμούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. Ηδη, ωστόσο, από τον πρόλογό του άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι κεντρικός του αντίπαλος στην επικείμενη προεκλογική μάχη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γιατί τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του στοχεύει να προσελκύσει.

«H χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές, άδεια ταμεία και θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, ώστε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα της χώρας», τόνισε και θέλοντας να καταδείξει την αναξιοπιστία του πρωθυπουργού, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας προτίμησε τις κάλπες για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα, ενώ μπορούσε να κυβερνήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που του προσέφεραν εμπράκτως την ανοχή τους.

«Νέες καθαρές δυνάμεις»

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το Ποτάμι μπορεί να γίνει εκφραστής όλης της σιωπηλής Ελλάδας, η οποία τόσα χρόνια βλέπει να κυβερνιέται, είτε από ανθρώπους άεργους, είτε των κομματικών σωλήνων, είτε από συγγενείς και φίλους κάποιων πρωθυπουργών» ήταν μια άλλη αισιόδοξη αποστροφή του, ενώ απαντώντας «αν τον ανησυχεί το πολωτικό κλίμα που προδικάζεται ότι θα δημιουργηθεί μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ότι «η πόλωση σε αυτές τις εκλογές θα είναι ανάμεσα στις παλιές δυνάμεις, δηλαδή τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις νέες δυνάμεις» στις οποίες προσδιόρισε μόνο το Ποτάμι. «Ο λαός έχει καταλάβει πλέον ότι τα ψέματα που ειπώθηκαν ήταν πολλά και οι υποσχέσεις ακόμη περισσότερες και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει την απόφαση και να στρίψει το τιμόνι προς τις νέες καθαρές δυνάμεις, όπως αυτές τις εκφράζει το Ποτάμι», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ήδη από το μεσημέρι ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε κάθε περίπτωση να βρεθεί στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών κάποια άλλη κυβερνητική λύση και υπενθύμισε ότι το Ποτάμι εξ αρχής είχε τονίσει ότι η συγκεκριμένη Βουλή εξέλεξε ως πρωθυπουργό της τον Αλ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή