Διεύρυνση σχεδιάζει η κ. Φώφη Γεννηματά

Διεύρυνση σχεδιάζει η κ. Φώφη Γεννηματά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με στόχο να σηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ τον τρίτο προοδευτικό πόλο μέσα από μια διεύρυνση προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών, κινείται η πρόεδρος του κινήματος, κ. Φώφη Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσει να υπάρξει διεύρυνση με την ένταξη παλαιοτέρων στελεχών, αλλά και νεότερων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν συμμετάσχει στους συνδυασμούς του ΔΗΚΙΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, δώσει την αίσθηση ότι προτίθεται να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαία την παρουσία και συστράτευσή του στην εκλογική προσπάθεια και του προκατόχου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς κρίνει πως τυχόν ανεξαρτητοποίησή του θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά του κόμματος.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα «Πινόκιο» της πολιτικής. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στη γνωστή τακτική «του λαϊκισμού, των κούφιων υποσχέσεων, των πλαστών διλημμάτων». Αφού γίνεται λόγος για μια κακόγουστη επανάληψη της τακτικής που ακολούθησε πριν από τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου, επισημαίνεται: Οι «άλλοι» φταίνε για όλα και αυτός δήθεν μάχεται για τους αδύναμους. Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται. Είναι ο δραπέτης της ευθύνης. Κρύβεται πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσει εκλογές πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του 3ου Μνημονίου για τα νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους. Πριν δηλαδή ο λογαριασμός των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ φθάσει στο σύνολό του στους πολίτες.

Απαντώντας σημείο-σημείο, στις επισημάνσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποίησε την χώρα ως πειραματόζωο των επικίνδυνων θεωριών του και των παράνομων σχεδιασμών του και όταν δημιουργήθηκε αδιέξοδο, η κυβέρνηση άφησε το πρόγραμμα να λήξει, οδήγησε σε κλείσιμο των τραπεζών και μετά στο τυχοδιωκτικό και διχαστικό δημοψήφισμα. Και τέλος παραδόθηκε άνευ όρων υπογράφοντας το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή