Πιστώνεται η 2η δόση ύψους 16,3 εκατ. στην κάρτα σίτισης

Πιστώνεται η 2η δόση ύψους 16,3 εκατ. στην κάρτα σίτισης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, θα πιστωθεί στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης η δεύτερη δόση ύψους 16,3 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η ενεργοποίηση της κάρτας αλληλεγγύης για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στην «προγραμματισμένη ημερομηνία». Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου, ενώ ο συνολικός προγραμματισμός του υπουργείου αφορά την πίστωσή της για 9 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο καταβολές εντός του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα αλληλεγγύης αφορά 145.357 δικαιούχους που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 16,3 εκατ. ευρώ και επιμερίζεται σε 70-220 ευρώ για κάθε δικαιούχο κάρτας, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Κατά την καταβολή της α΄ δόσης, ο τζίρος των καταστημάτων τροφίμων, στα οποία έσπευσαν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση της κάρτας αλληλεγγύης, αυξήθηκε σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στις πρώτες 15 ημέρες, οι αγορές με την κάρτα ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι η κάρτα αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυχόν ηλεκτρονικές αγορές μέσω Διαδικτύου, ούτε για αγορές με άτοκες δόσεις. Επίσης, δεν χρησιμοποιείται στα ATM για ανάληψη μετρητών, ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτήν δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή