Μαξίμου: Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας η Κωνσταντοπούλου

Μαξίμου: Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας η Κωνσταντοπούλου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «δικτάτορα» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την Πρόεδρο της Βουλής, σε απάντηση των τελευταίων σφοδρών επιθέσεών της που είχαν στόχο τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίξε χωρίς περιστροφές ότι οι κ. Πρ. Παυλόπουλος και Αλ. Τσίπρας αντιμετωπίζουν τους Θεσμούς σαν «τσιφλίκι και ιδιοκτησία τους», κατηγορώντας αμφοτέρους για ενέργειες που καταστρατηγούν το Σύνταγμα.

Η στάση της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε την άμεση αντίδραση κυβερνητικών κύκλων, οι οποίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».

Υπενθυμίζεται, ότι στο επίκεντρο των σφοδρών και συνεχιζόμενων επιθέσεων της κας Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, δίχως να τηρηθεί διάταξη άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει τυπική ενημέρωση του ανώτατου άρχοντα από τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου (αριθμός κοινοβουλευτικών ομάδων).

Στο ίδιο πλαίσιο, αλλά και υποστηρικτικά στην στάση της Προέδρου της Βουλής κινήθηκε η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της «Λαϊκή Ενότητα», η οποία σε ανακοίνωσή της επιτέθηκε στους κύκλους της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους ότι «συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών».

«Η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίζεται με απαρέγκλιτη συνέπεια τη λειτουργία των θεσμών» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τέλος, η ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας» υπογραμμίζει: «Όσο για τα περί «μηδενισμού της διαπραγματευτικής  προσπάθειας της κυβέρνησης», αυτό μάλλον ως … ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια “διαπραγμάτευση” που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή