Η Novartis Ηellas στην κορυφή του Fortune

Η Novartis Ηellas στην κορυφή του Fortune

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνεται σταθερά και έγκυρα όχι μόνον η απαρέγκλιτη πορεία της Novartis Hellas προς τους φιλόδοξους στόχους της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, αλλά, παράλληλα, αναγνωρίζεται και η ηγετική θέση που κατέχει στον τομέα αυτό, μέσα από τις εξαιρετικές διακρίσεις και βραβεία παγκόσμιου κύρους που της έχουν απονεμηθεί από κορυφαίους θεσμούς. Πρόσφατη διάκριση, η κατάκτηση της κορυφής στην ετήσια κατάταξη του Fortune «Most Admired Companies in Greece 2015». Παράλληλα, η εταιρεία διακρίθηκε και στη διοργάνωση «Diamonds of the Greek Economy 2015», όπως και στα βραβεία «Ethos Sustainability Awards».

Η κατάταξη από το κορυφαίο επιχειρηματικό περιοδικό Fortune αποτελεί θεσμό στην Αμερική, και φέτος –σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία μας– υιοθετήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη λίστα –η Novartis Hellas κατετάγη στην πρώτη θέση– αξιολογήθηκαν βάσει ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων για την εταιρική υπευθυνότητα, την καινοτομία, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την εξωστρέφειά τους. Στα «Diamonds of the Greek Economy 2015» απενεμήθη διάκριση επιχειρηματικής αριστείας στη Novartis Hellas ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Ακόμη, για την ενημερωτική εκστρατεία «Αναπνέω» και σε αναγνώριση της ασθενοκεντρικής προσέγγισης που χαρακτηρίζει τη Novartis Hellas, της απενεμήθη το Χρυσό Βραβείο στην κατηγόρια «Εκστρατείες Κοινωνικής Ευθύνης» των Βραβείων Αειφορίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ethos Sustainability Awards 2015», που φέτος απονέμονται για όγδοη συνεχή χρονιά. Οπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της εκστρατείας «Αναπνέω», έγιναν δωρεάν σπιρομετρήσεις στους κατοίκους ακριτικών περιοχών της χώρας. «Προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία. Γι’ αυτό και η στρατηγική της εταιρείας μας διεθνώς έχει ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Novartis και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε.

Η Novartis είναι εδώ. Και θα παραμείνει εδώ, δίπλα στον Ελληνα ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas, Ρικάρντο Κανεβάρι, εκφράζοντας παράλληλα την υπερηφάνεια της εταιρείας του για τις συγκεκριμένες διακρίσεις.

Ο όμιλος Novartis, που στην Ελλάδα απασχολεί 700 εργαζόμενους, έχει λάβει και άλλες διακρίσεις «Επιχειρηματικής Αριστείας και Υπευθυνότητας» για την καινοτομία και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στα Environmental Awards 2014 τής απενεμήθη το Silver Award, για τη βιώσιμη περιβαλλοντική πρακτική της μέσω του προγράμματος «Eco-Driver». Επίσης, η ένταξη της Novartis στη λίστα «Global 100» –στις 100 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη– σηματοδοτεί την πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια που μια φαρμακευτική εταιρεία εντάσσεται στον δείκτη «Global 100 Most Sustainable Corporations in the World».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή