ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδει τα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας στο Φαρμακονήσι

ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδει τα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας στο Φαρμακονήσι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΓΕΕΘΑ, με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί «ύψωσης της τουρκικής σημαίας από Τούρκο κολυμβητή στο Φαρμακονήσι».

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «ουδέποτε έλαβε χώρα το φερόμενο γεγονός, το οποίο άλλωστε και προκύπτει αφενός από τις αναφορές των αρμοδίων οργάνων, στην εν λόγω περιοχή και αφετέρου από την ανάλυση των στοιχείων/λεπτομερειών της πληροφορίας (κείμενο και συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) τα οποία και δεν συμφωνούν μεταξύ τους αποδεικνύοντας το «αναληθές» του εν λόγω δημοσιεύματος».

Σύμφωνα με τα  δημοσιεύματα, Τούρκος κολυμβητής, ονόματι Ακπέρ Σουνάτσογλου σε δηλώσεις του  ισχυρίστηκε  ότι κολύμπησε μέχρι το Φαρμακονήσι και ύψωσε τη σημαία της χώρας του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Φαρμακονήσι ανήκει στην Τουρκία, θέση που καλλιεργούν ορισμένοι ακραίοι κύκλοι στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που διακινείται μέσω ερωτήσεων και εντός του τουρκικού κοινοβουλίου, 16 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ανήκουν στηνΤουρκία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή