Κόντρα Κωνσταντοπούλου – ΣΥΡΙΖΑ για τις «προσχηματικές» συνεδριάσεις της Βουλής

Κόντρα Κωνσταντοπούλου – ΣΥΡΙΖΑ για τις «προσχηματικές» συνεδριάσεις της Βουλής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο με τη Ραχήλ Μακρή και τον Γ. Σταθά, αμφότερους πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτές του κ. Π. Λαφαζάνη, η Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε απόψε μια νέα «γκρίζα» συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής: Αν και όπως η ίδια σημείωσε ότι διαπίστωσε «έλλειψη απαρτίας», σε ζωντανή σύνδεση από το Κανάλι της Βουλής, κράτησε «ανοιχτή» συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου αφενός να εξαπολύσει εκ νέου επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και για να δώσει το λόγο στους δύο βουλευτές που εκτός από το να προβάλουν τις πολιτικές τους απόψεις έσπευσαν να εξυμνήσουν το ρόλο της κας Κωνσταντοπούλου.

Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, συγκαλεί εν νέου σήμερα την επιτροπή Θεσμών, αυτή φορά με θέμα την εκ νέου πρόσκληση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα για την υπόθεση Ζήμενς. Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινώσει και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας για σήμερα και για αύριο με θέματα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το προκαταρκτικό πόρισμα για το Χρέος. Ολες αναμένεται να ματαιωθούν, αφού κανένα από τα κόμματα –πλην της Λαϊκής Ενότητας.

Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο κυβερνόν κόμμα και την πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «προσχηματικές» τις συνεδριάσεις της Βουλής που συγκάλεσε μόλις χθες η κ. Κωνσταντοπούλου και δηλώνει αποχή από αυτές ενώ αποδίδει στην κ. Κωνσταντοπούλου ευτελισμό της Βουλής.

Κατάπτυστη χαρακτήρισε η κ. Κωνσταντοπούλου την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Βουλής. «Αυτή η ανακοίνωση είναι έργο αυτών που αποφάσισαν να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ, εκείνων που υπέγραψαν συμβόλαιο θανάτου για το κόμμα μας» κατέληξε στην εναρκτήρια δήλωσή της η Πρόεδρος της Βουλής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της Bουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου  με θέματα  τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα .

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν  με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή