Τα Αισχύλεια Ελευσίνας με ευρύ πρόγραμμα

Τα Αισχύλεια Ελευσίνας με ευρύ πρόγραμμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης «I/E Elefsis» του Λιβανέζου καλλιτέχνη Tarek Atoui (τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3/9 στο Παλαιό Ελαιουργείο) είναι ένα από τα γεγονότα του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων των φετινών Αισχυλείων που αναμένονται με ενθουσιασμό. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ήχου απαρτιζόμενο από ηχογραφήσεις και περφόρμανς, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Tarek Atoui αποκλειστικά για την Ελευσίνα, με συνεργάτες του τον Chris Watson και τον Alexander Guirkinger. Στο πρότζεκτ συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι μουσικοί, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις διαφορετικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν στις 3/9, 12/9 και 11/10.

Η αυλαία για το δεύτερο και κυρίως πρόγραμμα των Αισχυλείων 2015 ανοίγει την Παρασκευή (28/8) με τους «Πέρσες» του Αισχύλου, που παρουσιάζει ο θίασος Baumstrasse-Δρόμος με Δέντρα, σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα. Ακολουθούν οι «Τρωάδες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (30/8), η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (2/9), οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (5/9), η παιδική παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη (10/9), οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου από το Εθνικό Θέατρο (13/9). Τέλος, η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει στις 20 Σεπτεμβρίου το έργο του Σαίξπηρ «Ολος ο κόσμος μια σκηνή».

Μουσική

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει οκτώ συναυλίες, με αρχή αυτή της Σαβίνας Γιαννάτου το βράδυ της πανσελήνου (29/8) στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου (31/8), Γιώτα Νέγκα και Θέμης Καραμουρατίδης (4/9), Monika (7/9), M.O.T He Trio (8/9), Πάνος Μουζουράκης και Πένυ Μπαλταζή (9/9), Ελλη Πασπαλά και Vassilikos (11/9), Ελεωνόρα Ζουγανέλη (16/9).

Ως προς τα εικαστικά των φετινών Αισχυλείων, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα εγκαίνια την Τρίτη 1/9 της έκθεσης In Flux στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, και στις 6/9 τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελευση-χώρος-χρόνος-ενέργεια» της Αιμιλίας Μπουρίτη, μια εικαστική δράση που αφορά την πόλη της Ελευσίνας, και συγκεκριμένα το βιομηχανικό της τοπίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή