Χορός από τη φύση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολλές οι προτάσεις για τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου αυτό το Σάββατο. Πολλές και ωραίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζω μια παράσταση χοροθεατρική, που πιστεύω πως αξίζει να δει κανείς κυρίως για τη μοναδικότητά της. Πρόσφατα άκουσα μια Ελληνίδα θεωρητικό του χορού να αναφέρεται υποτιμητικά σε μια χορογράφο: «Το έχει χάσει αυτή, ανεβαίνει σε κάτι λόφους και κάνει παραστάσεις», ήταν μερικά από τα λόγια της για μια παράσταση κατά τα άλλα καλόγουστη και αξιοπρεπή, όμως με πολύ διαφορετική αισθητική από αυτήν των παραστάσεων σύγχρονων Ελλήνων χορογράφων που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη θεωρητικός δεν είχε δει καν την παράσταση στην οποία αναφερόταν.

«Ενέργεια 29 χλμ. νοτιοδυτικά» ονομάζεται το πρωτότυπο χοροθεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάσει η ομάδα Synergy of Art της Silvia Macchi το Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας στην Αίγινα. Μακριά από την αισθητική του προκλητικού, επιθετικού στυλ που συχνά κυριαρχεί, η παράσταση στην Αφαία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο απαλό, εσωτερικό χορό, εμπνευσμένο από την «ενέργεια» της φύσης που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ξεπερασμένος, αλλά αντιθέτως το ίδιο σύγχρονος και πρωτοποριακός με μιαν αντίστοιχη «προχωρημένη» δουλειά. Η Σίλβια Μάκι, Ιταλίδα που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, ξεχωρίζει για την ευαισθησία και την έρευνα της στον χώρο του χορού. Ολα τα έργα της βασίζονται στη διαδικασία του body conscience, που αναζητά την «ουσία» της ανθρώπινης κίνησης πέρα από τις φόρμες της κλασικής και μοντέρνας παιδείας. Ο ναός της Αφαίας βρίσκεται στην κορυφή πευκόφυτου υψώματος στα βορειοανατολικά της Αίγινας και σίγουρα είναι η ιδανική τοποθεσία για χορό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή