Ανεβάζει τους τόνους ο Μεϊμαράκης

Ανεβάζει τους τόνους ο Μεϊμαράκης

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη να ρίξει τις πρώτες επικοινωνιακές βολές αμέσως μετά την τυπική προκήρυξη των εκλογών εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, στο επιτελείο της οποίας εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Αλλωστε, για τους περισσότερους «γαλάζιους» μία υπερταχεία προσφυγή στις κάλπες μόνον πλεονεκτήματα θα είχε για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιαιτέρως δύσκολο. Ωστόσο, ο βαθύς διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η εικόνα κατάρρευσης της απήχησής του κάνουν πολλούς πλέον στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας να ομιλούν περί αμφίρροπης μάχης με ανοιχτό αποτέλεσμα.

Εν αναμονή των πρώτων ποιοτικών μετρήσεων, επί των οποίων θα βασιστεί σε σημαντικό βαθμό και η στρατηγική της Ν.Δ. στις τρεις εβδομάδες της προεκλογικής μάχης, το «γαλάζιο επιτελείο» είναι έτοιμο να ξεκινήσει, ήδη από αύριο, τη «μάχη» του Διαδικτύου. Με γενικό σύνθημα «Μας πήγαν πίσω, ώρα να πάμε μπροστά», οι «γαλάζιοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν και το μούδιασμα που επικρατεί στο διαδικτυακό επιτελείο της Κουμουνδούρου και να δείξουν εικόνα μαχητικότητας από τις πρώτες ώρες.

Ωστόσο, η κεντρική προεκλογική στρατηγική είναι εντελώς διαφορετική και δεν αφορά μόνον το πρόσωπο του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, στο οποίο επένδυσε η Συγγρού την περίοδο των διερευνητικών, αλλά και τον προγραμματικό λόγο του κόμματος, τα κεντρικά συνθήματα και το μείγμα συνέχειας-ανανέωσης που θα επιλεγεί ως προς την εικόνα και τα ψηφοδέλτια. Επί του παρόντος, η Συγγρού κινείται με παραδοσιακούς κεντροδεξιούς όρους, συμπέρασμα που συνάγεται και από την επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να ορίσει ως εκπροσώπους του κόμματος τους εκλεγμένους τομεάρχες (Βούλτεψη, Καλαφάτης, Κεδίκογλου, Ν. Παναγιωτόπουλος, Τασούλας, Σταϊκούρας). Μεγάλη συζήτηση διεξάγεται στο παρασκήνιο για αλλαγές στα ψηφοδέλτια (σ.σ. ο κ. Τσίπρας προχωρά στη συμπλήρωση των κενών από τις αποχωρήσεις της Πλατφόρμας με τριαντάρηδες), οι οποίες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες στις μη εκλόγιμες θέσεις, χωρίς όμως επί του παρόντος να υπάρχει σαφής εικόνα εάν αυτές θα έχουν ως στόχο να συμβολίσουν την επανένωση της παράταξης, ενδεικτικά μέσω της ενεργοποίησης στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή, ή και τη διεύρυνση του κόμματος μέσω «ανοιγμάτων» σε στελέχη εκτός «γαλάζιων τειχών».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να ξεκινήσει, ήδη από σήμερα, την προεκλογική προσπάθεια του κόμματος. Στις 12 το μεσημέρι συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπου και αναμένεται ο πρόεδρος του κόμματος να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον κ. Αλ. Τσίπρα τόσο για την προσπάθεια να «δραπετεύσει μέσω εκλογών» όσο και για τη στάση του στον κύκλο των διερευνητικών επαφών. Από αύριο ξεκινούν και οι περιοδείες του κ. Μεϊμαράκη, αρχής γενομένης από την Κρήτη, ενώ θα υπάρξει και μπαράζ παρεμβάσεών του στα μέσα ενημέρωσης.

Κρίσιμη παράμετρος για την έκβαση της εκλογικής μάχης αποτελεί και η ενεργοποίηση των στελεχών του κόμματος είτε έχουν εκλεγεί, είτε όχι, είτε δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ενεργοποίηση όλων, ειδικά σε μία εκλογή που δεν ζητείται ο σταυρός, αποτελεί αναγκαία συνθήκη, κάτι που θα υπογραμμίσει ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα, ενώ το επεσήμανε και στις χθεσινές συναντήσεις του με πολιτευτές της Ν.Δ. και με αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος:

«Είστε η αιχμή του δόρατος, όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα, η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη». Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβουν και οι πρώην πρωθυπουργοί του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς. Ηδη ο κ. Σαμαράς είχε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη στην εκλογική του περιφέρεια (Μεσσηνία), από τους οποίους και ζήτησε την πλήρη δραστηριοποίησή τους με στόχο τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή